Η Ελληνική Λύση καταψηφίζει την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) καταψήφισε το «Πλαίσιο για την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα» που τροποποιεί τον κανονισμό 910/2014 σε ψηφοφορία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (29.02.2024).

Τελικά, το Ψήφισμα θα οδηγήσει σε:

• Εύκολη πρόσβαση τρίτων προσώπων σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για διπλώματα, άδειες και τραπεζικούς λογαριασμούς.

• Ελλιπή διασφάλιση του απορρήτου. Πέραν του χρήστη, και άλλοι θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα συναλλαγών, και τελικά στο ενδεχόμενο όλοι οι πολίτες να μπορούν να τεθούν εύκολα υπό στενήπαρακολούθηση, γεγονός το οποίο έχουν καταγγείλει ειδικοί του κλάδου.

• πιθανή εξέλιξη του προτεινόμενου ηλεκτρονικού πορτοφολιού σε εργαλείο αποκλειστικών συναλλαγών του «ψηφιακού ευρώ» και, τελικά, μαζική παρακολούθηση, μέσα από την περαιτέρω διάβρωση του απόρρητου των συναλλαγών.

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει την ενιαία ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα και καλεί να αναλογιστούμε το λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να αλλάξει τις ταυτότητες μας σε ψηφιακές. Η προστασία των δεδομένων των πολιτών πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Κατασκευή Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα Γρεβενών
Επόμενο άρθροΘέμα: Εικόνες ντροπής στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου