Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τίμησε με την παρουσία της την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ τίμησε με την παρουσία της την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών με τον Τομεάρχη Πολιτισμού και Πολιτευτή Ά Θεσσαλονίκης του κόμματος κ. Κομνηνό Γεώργιο.

Η 30η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Εθνικούς μας Ευεργέτες. Τιμούμε, σήμερα, εκείνους που ενίσχυσαν (και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς) την Πατρίδα μας με τις δωρεές και τα κληροδοτήματά τους.

Ο θεσμός των εθνικών κληροδοτημάτων έλκει την καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, συνεχίστηκε στην περίοδο του Βυζαντίου και πήρε νέες διαστάσεις, στον αγώνα της απελευθέρωσης αλλά και στα πρώτα βήματα του ελληνικού κράτους.

Έλληνες που πρόσφεραν στην Πατρίδα και την ελληνική κοινωνία, για να αποκτήσει αναγκαίες υποδομές αλλά και να στηρίξει αποτελεσματικότερες δράσεις στην Υγεία, την Παιδεία, τη Διοίκηση, τον Πολιτισμό.
Σήμερα, η Πατρίδα μας εξακολουθεί να γίνεται δέκτης μικρών και μεγάλων προσφορών από Έλληνες της Επικράτειας και της Ομογένειάς μας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι διπλα σε ότι έχει να κάνει πρώτα με το συμφέρον της Ελλάδας.

Η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει το κλίμα και τις νομοθετικές προϋποθέσεις, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κίνημα των Εθνικών Ευεργετών, ώστε να υπάρξει μια νέα γενιά εθνικών ευεργετών.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – “Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γ. Παπαδάκη ΑΝΤ1 30/09/2021
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τίμησε με την παρουσία της την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών στη Λάρισα