Κομνηνός Γεώργιος, Νεάπολη Θεσσαλονίκης – “Τουμπιώτικα 2022” 100 χρόνια απο την Μικρασιατική καταστροφή

Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ εκπροσώπησε ο Τομεάρχης Πολιτισμού και Πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κομνηνός Γεώργιος, στην εκδήλωση “Τουμπιώτικα 2022”-100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή 1922-2022 της Δ´ δημοτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Στην θεσμοθετημένη πολιτιστική εκδήλωση παρουσιάστηκαν χοροί από περιοχές της Ηπείρου, της Θράκης, του Πόντου αλλά και της Μικράς Ασίας.

Ο κ. Κομνηνός απέδωσε τιμητική πλακέτα συμμετοχής στο χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Τούμπας, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας κ. Νικόλαο Ζήση, μεταφέροντας τις ευχές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Σε δήλωσή του ο κ. Κομνηνός ανάφερε τα εξής: “Είναι πολλά τα 100 χρόνια από την γενοκτονία που υπέστησαν τόσο οι Μικρασιάτες Έλληνες, η Ανατολική Θράκη, ο Πόντος, η Καππαδοκία, η Ιωνία και πρέπει επιτέλους να υπάρξει η παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας του γένους μας από τους Τούρκους, πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα νοιαστεί για την ιστορία και το μέλλον της χώρας μας. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι επιτελούν ένα σημαντικό έργο στην προσπάθεια της συνέχειας της ιστορίας των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας.”

Προηγούμενο άρθροΝεολαία Θεσσαλονίκης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Καστοριά – Ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του κόμματος
Επόμενο άρθροΚομνηνός Γεώργιος, Εύοσμος Θεσσαλονίκης – Επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή