Περιοδεία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Σάμο 29/07 – 30/07/2021

Στο Καρλόβασι περιόδευσε σήμερα Παρασκευή 30/07/2021 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Σάμο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, περιόδευσε στην αγορά του Καρλοβασίου, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες της πόλης, ενώ σε δήλωσή του επετέθη στην κυβέρνηση τόσο για το θέμα των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, όσο και για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς η Σάμος βρίσκεται μεταξύ των νησιών που είναι στο «κόκκινο», λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε υποκρισία στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά στη νομιμότητα των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, σημειώνοντας πως ο έλεγχός τους δεν γίνεται από την Βουλή, αλλά από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαστές και ανεξάρτητες αρχές οι οποίες διορίζονται από την κυβέρνηση.

Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι «παρατηρείται έξαρση της πανδημίας» -όπως είπε- πάντοτε πριν από εθνικές και θρησκευτικές εορτές!

Με την περιοδεία στο Καρλόβασι η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Σάμο ολοκληρώθηκε.

Από το Πυθαγόρειο ξεκίνησε χθες 29/07/2021 την περιοδεία του στην Σάμο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος περιόδευσε στην αγορά του Πυθαγορείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Στην συνέχεια ο κ. Βελόπουλος μετέβη στην περιοχή των Μυτιληνιών, όπου μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αναφορικά με την πολιτική που ασκεί στα Ελληνο-τουρκικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην οικονομία, στο μεταναστευτικό και στα προβλήματα της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, για τα Ελληνο-τουρκικά ο κ. Βελόπουλος υπογράμμισε το όψιμο ενδιαφέρον κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στην πρόταση της Ελληνικής Λύσης να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ευρώπη, ενώ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να προχωρήσουν σε εμπάργκο κατά των τουρκικών προϊόντων.

Στο θέμα του κορωναϊού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στηλίτευσε την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπισης της πανδημίας και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Αναφορικά με την οικονομία, εστίασε στην έκθεση του ΔΝΤ, την οποία απέκρυψαν τα ΜΜΕ, και η οποία επισημαίνει ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα καταλήξουν στον Ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά στις εισαγωγές, πράγμα το οποίο θα σημάνει εκτίναξη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την λαθρομετανάστευση, επανέλαβε την ανάγκη να κλείσουν όλες οι ΜΚΟ που ευθύνονται για την διακίνηση λαθρομεταναστών, να θωρακιστούν τα σύνορα της χώρας και να γίνεται push back, καθώς και στην ανάγκη ανέγερσης τείχους 203 χλμ στον Έβρο.

Ο κ. Βελόπουλος δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος και η Περιφέρεια γενικότερα, υπογραμμίζοντας την αδιαφορία της κυβέρνησης για την αγροτική οικονομία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, που αποτελούν τους πυλώνες της οικονομικής πολιτικής της Ελληνικής Λύσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τομικά ΜΜΕ.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Δηλώσεις στη Σάμο 29/07/2021
Επόμενο άρθροΘέμα: Ελλιπή αρχαιολογικά στοιχεία για την Λυκόσουρα της Αρκαδίας