ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΑΤΣΙΦΑ

Ελληνική Λύση

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και οι Αλβανικές αρχές δεν έχουν ακόμα εκδώσει πόρισμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας συρόμενος πίσω από την ερώτηση που είχε καταθέσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ την 1η Αυγούστου, απάντησε στην ερώτηση λέγοντας πως: “Έχουμε καταστήσει σαφές στην αλβανική πλευρά ότι οι σχετικές έρευνες πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα και να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές, εμπεριστατωμένο πόρισμα”.

Ξεχνά ο κ. Δένδιας, ότι η ΝΔ δεν είχε συμφωνήσει στην άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη στο πρόσφατο παρελθόν για δηλώσεις που είχε κάνει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Τον Οκτώβριο αρχίζουν τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα από την Ε.Ε για την Αλβανία. Τι προτίθεται να πράξει η Ελληνική κυβέρνηση; Θα τα μπλοκάρει;

Ήδη την υπόθεση χειρίζεται στη γειτονική χώρα νέος Εισαγγελέας, ο οποίος έλαβε και  εκ νέου νέα προθεσμία τριών μηνών για την έκδοση πορίσματος. Πόσο τυχαία είναι άραγε η χρονική συγκυρία της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση πορίσματος, με την απελευθέρωση των χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων προς τη γείτονα χώρα;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές ελαιολάδου και ελιών από την Ελλάδα”
Επόμενο άρθροΘέμα: “Φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στα Γρεβενά”