Σοφία Ασημακοπούλου – Διαρκής επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων 21/12/2021

Στο άρθρο 122 για το Μητρώο και την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων, μεγάλο και σοβαρότατο πρόβλημα παραμένει η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος στην πράξη, καθώς πολλοί μαθητές σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν διαθέτουν καν τον κατάλληλο και απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό που θα τους δώσει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές δυνατότητες που προβλέπονται.

Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρυθμιστεί.

Στο άρθρο 125, αναφέρεται ότι μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 4823/2021, οι θέσεις των υπευθύνων πληρούνται από εκπαιδευτικούς, που επιλέγονται κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση του ίδιου οργάνου, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε:

Στην παιδεία δεν χωράνε μπαλώματα.

Πόσο μάλλον στον επαγγελματικό προσανατολισμό του οποίου ο ρόλος είναι ιδιαίτερα σπουδαίος.

Το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι μάθημα μείζονος σημασίας και θα πρέπει να διενεργείται από καταρτισμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι να διεξάγεται από καθηγητές μόνο και μόνο για να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή Alpha Radio 98.9 21/12/2021
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ