Σοφία Ασημακοπούλου – Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων 09/07/2020

Η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης, Σοφία Ασημακοπούλου ανέφερε πως «η Ελλάδα η οποία αποτελεί μητέρα των επιστημών, των καλών τεχνών, του θεάτρου, της δημοκρατίας, δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να «χαράξει» μία πολιτική για τον σπουδαίο πολιτισμό της.

Ιδιαίτερα ο τοπικός πολιτισμός, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του τόπου μας με απώτερο στόχο την ευημερία των ίδιων των κατοίκων των περιοχών της Ελλάδας μας. Η ανάπτυξη του πολιτιστικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού προσκυνηματικού τουρισμού και πλείστων άλλων μορφών του, που έχει να επιδείξει η χώρα μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους εμάς στην Ελληνική Λύση».

Επιφυλάχθηκε το κόμμα της να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια επί της Αρχής του νομοσχεδίου αλλά αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων γιατί να χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας, προκειμένου να αξιοποιήσει το εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Ακροπόλ Παλλάς, γιατί δεν προσδιορίζεται ακριβώς το κόστος για την υλοποίηση των επιμέρους στοχεύσεων του νέου φορέα, το Διοικητικό του Συμβούλιο γιατί να μην επιλέγεται από σχετική επιτροπή της Βουλής.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων 09/07/2020
Επόμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης Αποφάσεων Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου 09/07/2020