Βασίλης Βιλιάρδος – Χαμηλό το όφελος για την ελληνική οικονομία από το σύστημα μεταφορών

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 29/01/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: “Κυρώσεις Συμφωνιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αλβανία για θέματα Αδειών Οδήγησης και Οδικές Μεταφορές”

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Υπάρχει αντίρρηση στη δεύτερη σύμβαση που αφορά την Αλβανία και τις άδειες οδήγησης μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας. Δεν συνδέεται με εξυπηρέτηση ιδιωτών αλλά επιχειρήσεων, ειδικά όταν πρόκειται εδώ για ιδιωτικές και επαγγελματικές άδειες οδήγησης.

– Μήπως το σχέδιο νόμου αφορά στη πραγματικότητα τις διεθνείς μεταφορές από και προς τα λιμάνια της Ελλάδας; Είναι γνωστό άλλωστε, πως η Ελλάδα οργώνεται από τα φορτηγά των γειτονικών χώρων.

– Τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφερθεί πολλές εταιρείες στη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων μεταφορικές. Ανάλογο φαινόμενο συναντάται στη Σερβία, στα Σκόπια και στην Αλβανία.

– Είναι χαμηλό το όφελος για την ελληνική οικονομία, έτσι όπως λειτουργεί το τωρινό σύστημα μεταφορών.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ “ΑΔΕΙΑΣΜΑ” ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Υπογράφουμε συμβάσεις χωρίς κανένα αντάλλαγμα