Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 24/02/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 24/02/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η αναλογιστική μελέτη αποτελεί συνταγματική υποχρέωση για τη ψήφιση του νόμου.

– Δεν γνωρίζουμε αν η αναλογιστική μελέτη συντάχτηκε για να ικανοποιήσει την νομοθετική υποχρέωση προσχηματικά ή να προσφέρει ωφέλιμο έργο.

– Απαιτούνται διευκρινίσεις σχετικά με τα σημεία αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου κατά τις παρατηρήσεις του Επιτρόπου Επικρατείας.

– Τέθηκε το ερώτημα σχετικά με το πως πρέπει να κριθεί η αναλογιστική μελέτη: Ως μία αριθμητική άσκηση που φαινομενικά καταλήγει σε επιθυμητά αποτελέσματα αν και με αρκετές αναξιόπιστες υποθέσεις ή ως αντανάκλαση της οικονομικής πολιτικής και του μέλλοντος των πολιτών της χώρας μας για τα επόμενα 50 χρόνια.

– Είναι ένα κείμενο που προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για τους Έλληνες.

– Το πιθανότερο είναι να επανέλθουν μετά από κάποια χρόνια οι ειδικοί με επανυπολογισμούς, όπως έχει κάνει στο παρελθόν το ΔΝΤ.

– Μία υπόθεση της μελέτης είναι η άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας χωρίς να γίνεται κατανοητό πως μπορεί να επιτευχθεί με τόσα αρνητικά οικονομικά στοιχεία.

– Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν την δημογραφική κατάρρευση της Ευρώπης και της Ελλάδος, παράλληλα με την αύξηση της μετανάστευσης.

– Προβλέπεται σημαντική γήρανση του πληθυσμού και αντικατάσταση μέρους του από ξένους.

– Έγιναν αναφορές σχετικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ και τη 13η σύνταξη.

Προηγούμενο άρθροΈρχονται διαρκώς στα λόγια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και αναγκάζονται πλέον να το παραδεχθούν
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ