Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων – Παραγωγής και Εμπορίου

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σε κοινή συνεδρίαση με την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 05/02/2020, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, από τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Ζαββό, σχετικά με την πορεία και την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για το «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Οι κίνδυνοι του μετασχηματισμού των τραπεζών μέσου του Hive-down και η ορατή απώλεια ανάκτησης των κεφαλαίων που επενδύθηκαν για ανακεφαλαιοποίηση από το ελληνικό δημόσιο.

– Έγινε παρουσίαση και ανάλυση των χαρτοφυλακίων και των πακέτων ομολόγων των συστημικών τραπεζών.

– Εαν γίνει κατάπτωση των δανείων, το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τις υποχρεώσεις μέσω των εγγυήσεων αλλά τα ακίνητα θα παραμείνουν στις τράπεζες και στα ειδικά οχήματα, ενώ θα συνεχίζουν τους πλειστηριασμούς και την κερδοσκοπία.

– Αναμένεται θύελλα πλειστηριασμών αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει το πρόγραμμα “ΗΡΑΚΛΗΣ”, κάτι που στοχεύει η κυβέρνηση.

– Είναι εξαιρετικά μικρό το ποσοστό των δανειοληπτών που έλαβαν έγκριση και ολοκληρώθηκε το αίτημά τους για διακανονισμό του δανείου τους με τον Νόμο “Κατσέλη”.

– Το πρόβλημα των τραπεζών δεν είναι πιστωτικό αλλά μακροοικονομικό.

– Τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων και ζητήθηκε η άποψη του υφυπουργού σχετικά με τις τράπεζες και την πώληση δάνειων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Τύμβος των Σαλαμινομάχων – Έως και δύο χιλιάδες σημεία πιθανών αρχαιολογικών ευρημάτων”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Σ. ΑΡΑΒΙΑ – ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ