Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 30/04/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 30/04/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Ο κ. Χατζηδάκης μας είπε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το μέλλον των παιδιών του. Εάν εννοούσε όλα τα παιδιά μας και όχι μόνο τα δικά του, τα παιδιά των Ελλήνων, τότε κάνει μεγάλο λάθος – αφού το μέλλον τους ασφαλώς δεν εξασφαλίζεται με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

– Ένα σημείο που έκανε εντύπωση ήταν το θέμα των δασικών περιοχών, όπου ως αιτιολογία της αλλαγής τους ανέφερε ουσιαστικά την καταπάτησή τους. Επίσης, σχετικά με τα θέματα των δασικών χαρτών και οικισμών, η κύρωση και η ανάρτησή τους, αντιμετωπίζονται στο νομοσχέδιο αποσπασματικά και με προχειρότητα.

– Είμαστε υπέρ της διευκόλυνσης των επενδυτών, αλλά όχι εις βάρος της χώρας μας και των παιδιών μας.

– Επιταχύνονται οι συνθήκες ενταφιασμού της παραγωγής ενέργειας από λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς εθνικό σχέδιο μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή.

– Η διαχείριση των αποβλήτων αντιμετωπίζεται με απλές παρατάσεις λειτουργίας των παράνομων χωματερών.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Επόμενο άρθροΘέμα: “Τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια”