Βασίλης Βιλιάρδος – Επίκαιρες Επερωτήσεις 18/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 18/05/2020, επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Θα συνεχίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας την υποθήκευση της Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των δανειστών ή θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της αξιοποίησής της, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα υπερχρεώθηκε μέχρι το 2009, εκτοξεύθηκαν τα ελλείμματα στα ύψη, η κυβέρνηση κήρυξε πρόωρες εκλογές σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε καθόλου να το κάνει αυτό, αφού ήταν μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Ήταν τεράστιο λάθος το οποίο το πλήρωσε η Ελλάδα πολύ ακριβά.

– Το 2012 η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν το PSI, χρεοκόπησαν ουσιαστικά την Ελλάδα, παρέδωσαν την εθνική της κυριαρχία και από τότε και μετά η Ελλάδα υποθηκεύτηκε. Και έφθασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο οποίος ολοκλήρωσε το έγκλημα.

– Τα τρία κόμματα που υπάρχουν σήμερα, Κυβέρνηση, Αξιωματική Αντιπολίτευση και ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να αλλάξουν απολύτως τίποτα, γιατί είναι αυτά που υπέγραψαν τα πάντα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, που παρέδωσαν τα πάντα.

– Το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη ερώτηση και την τρίτη ερώτηση πού υπέβαλε το ΚΙΝΑΛ (διορισμός του πενταμελούς συμβουλίου, επιστροφή των ακινήτων στο δημόσιο).

– Η τέταρτη ερώτηση, γιατί γίνονται κομματικοί διορισμοί των παιδιών της Νέας Δημοκρατίας, πρόκειται προφανώς για ένα κακόγουστο αστείο, αφού έτσι ακριβώς λειτουργούσε και λειτουργεί το κομματικό πελατειακό κράτος ανέκαθεν.

– Η πέμπτη ερώτηση, σχετικά με την αιτία που η Κυβέρνηση εκποιεί τις κερδοφόρες επιχειρήσεις αντί να τις χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, η απάντηση είναι, επειδή αυτό θέλουν οι δανειστές

– Για την Ελληνική Λύση, η γκρίζα ζώνη είναι τι έχει μεταφερθεί στο Υπερταμείο και με ποια αποτίμηση.

– Θα πρέπει να γίνει αποτίμηση όλων των επιχειρήσεων του Υπερταμείου, για να γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική αξία τους και για να μην πουληθούν έναντι τριάντα αργυρίων, όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου μέχρι σήμερα.

– Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη, έχει πάρα πολλά περιουσιακά στοιχεία, δεν τα διαχειρίζεται όμως σωστά και θα μπορούσε μ’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία να βγει πραγματικά από την κρίση.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 18/05/2020
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ