Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 18/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 18/05/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2016/800, 2017/1371, 2017/541, 2016/1919, 2014/57 ΕΕ, κύρωση του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τροποποιήσεις του ν. 3663/2008 (Α΄ 99) προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1727 και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Ο αφελληνισμός της Ελλάδας κλιμακώνεται, λόγω των υπερβολικών φόρων, ακόμη και για οικογένειες με δύο παιδιά.

– Η σημαντική οικογενειακή φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα και στην Ιταλία επιδεινώνει τα προβλήματα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες.

– Υιοθετούνται νόμοι και Ευρωπαϊκές Οδηγίες που διευκολύνουν τους παράνομους μετανάστες.

– Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η αλλοίωση του πληθυσμού, αφού οι Έλληνες μειώνονται και οι παράνομοι περισσεύουν, εποικίζοντας βίαια τα νησιά μας.

– Εμείς πιστεύουμε στην ελεύθερη μικτή οικονομία, όπου οι κοινωφελείς και οι στρατηγικές επιχειρήσεις πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο και όλες οι υπόλοιπες στον ιδιωτικό τομέα.

– Είμαστε υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης επάρκειας της χώρας μας, όσον αφορά την εγχώρια παραγωγή.

– Υιοθετούμε συνεχώς κοινοτικές οδηγίες χωρίς καν να ενημερωνόμαστε σχετικά με το πόσες χώρες τις έχουν εφαρμόσει και με ποιον τρόπο η κάθε μια χώρα.

– Στο πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που έχει σχέση με τα δικαιώματα των ανηλίκων εγκληματιών, δεν βλέπουμε κανέναν λόγο υιοθέτησης τέτοιων νόμων στην Ελλάδα, αφού υπάρχουν ήδη αρκετές διατάξεις και το πρόβλημα είναι σχετικά περιορισμένο.

– Η αιτία της υιοθέτησης τέτοιων νόμων δεν είναι άλλη από την εισβολή που δεχόμαστε, από τον βίαιο εποικισμό της χώρας μας από παράνομους μετανάστες που προωθούνται από την Τουρκία και οι οποίοι πολύ συχνά μόνο ανήλικοι δεν είναι.

– Εάν δεν θεσπιστούν νόμοι για την απέλασή τους, θα επιβαρυνθούμε με ένα πολύ μεγάλο κόστος φυλάκισής τους, με τη δωρεάν νομική τους υποστήριξη, με διερμηνείς κ.ο.κ.

– Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου αφορά την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης.

– Η Γερμανία είναι η τέταρτη πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη, με τις περισσότερες παραβάσεις της οικονομικής νομοθεσίας, ενώ η Ολλανδία θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η κυριότερη χώρα διαφυγής κερδών των αμερικανικών επιχειρήσεων.

– Τα αναδρομικά των δικαστών στο άρθρο 61 είναι μια πρόκληση σε σχέση με τους άλλους συνταξιούχους.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια 18/05/2020
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Επίκαιρες Επερωτήσεις 18/05/2020