Βασίλης Βιλιάρδος – Οι υπάρχουσες υποδομές δεν επιτρέπουν τον έλεγχο των αλλοδαπών επιβατών

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 30/01/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: “Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Υπάρχουν ελλείψεις στο νομοσχεδιο σε τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία υδατοδρομίων.

– Οι υπάρχουσες υποδομές δεν επιτρέπουν τον σωστό έλεγχο των αλλοδαπών επιβατών που έρχονται από το εξωτερικό, θέτοντας ζητήματα ασφαλείας για τη χώρα. Η χρήση των υδατοδρομίων θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο για πτήσεις εσωτερικού.

– Όσον αφορά την υπηρεσία αδειοδότησης υδατοδρομίων, το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει την αποφυγή χρονοβόρων γραφειοκρατικών διακανονισμών – διαδικασιών.

– Στην διαδικασία αδειοδότησης εμπλέκονται πλήθος οργανισμών και υπηρεσιών, ενώ η υπηρεσία αδειοδότησης δεν είναι αυτόνομη – ανεξάρτητη.

– Πρέπει να θεσμοθετηθεί ένας ενιαίος ψηφιακός χάρτης της χώρας, όπου θα φαίνονται οι απαγορευμένες περιοχές όπου δεν θα επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίων, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να γνωρίζει εξαρχής πού μπορεί να επενδύσει.

– Δεν καθορίζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υδροπλάνων που θα μπορούν να λειτουργούν ανά υδατοδρόμιο. Θα έπρεπε να υπάρχει μια κατηγοριοποίηση αντίστοιχη με αυτή των αεροδρομίων.

– Με το άρθρο 35 του νομοσχεδίου, διευκολύνεται και μάλιστα θεσμοθετημένα το λαθρεμπόριο καυσίμων, με τη δημιουργία άνευ αδειών και ελέγχων δεξαμενών καυσίμων.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ δεν είναι τυχαία, ακολουθεί του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΑναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου – Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας 30/01/2020