Βασίλης Βιλιάρδος – Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ δεν είναι τυχαία, ακολουθεί του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 30/01/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της Σύμβασης της Μιναμάτα για τον υδράργυρο».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η Σύμβαση έχει υπογραφεί ήδη από το 2013 αλλά δεν έχει επικυρωθεί. Πολλές συμβάσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα δημιουργώντας άσχημη εικόνα για την Ελλάδα διεθνώς και εγείροντας υποψίες για τις προθέσεις μας.

– Η Εσθονία και η Πορτογαλία δεν την έχουν υπογράψει, κάτι πού τεκμηριώνει ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές κυβερνήσεις.

– Στην Έκθεση Αξιολόγησης του ν/σ αναφέρεται ότι δεν υπάρχει χρήση υδραργύρου στην Ελληνική Βιομηχανία Χημικών. Μετά από μία σύντομη έρευνα της παράταξης μας, βρέθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις εμφάνισης υδραργύρου στην Ελλάδα.

– Η “εντιμότατη” εταίρος μας (Γερμανία) δεν μας χρησιμοποιεί μόνο ως αποθήκη μεταναστών αλλά και ως αποθήκη επικινδύνων αποβλήτων.

– Η κόκκινη λάσπη εκκρίνεται από το εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδος οδηγούμενη στον κορινθιακό κόλπο. Όταν το 2010 είχε υπάρξει ατύχημα σε εργοστάσιο αλουμινίου στην Ουγγαρία, βρέθηκαν 500 κιλά υδραργύρου μέσα στην κόκκινη λάσπη.

– Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων δημοσίευσε πόρισμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με το οποίο επιβεβαιώνεται η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται από την μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός”.

– Είναι σημαντικοί για την Ελλάδα οι κλάδοι της εξόρυξης, της μεταλλουργίας και των χημικών, αφού η Ελλάδα έχει μεγάλο ορυκτό πλούτο.

– Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος είναι εθνικό κεφάλαιο, αλλά σε σημαντικό βαθμό αναξιοποίητος. Εκτιμάται ότι η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος είναι στα 2,4 δις ευρώ. Στην βόρεια-ανατολική Χαλκιδική βρίσκονται 160 τον. χρυσού, 2000 τον. Αργυρού, 1,5 εκ τον. Μολύβδου & Ψευδάργυρου και πάνω από 1 εκ. τον. Χαλκού.

– Η χώρα διαθέτει και Νικέλιο, περιζήτητο και σπάνιο υλικό για τη κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

– Η απαξιωση της ΛΑΡΚΟ δεν είναι τυχαία και ακολουθεί της πορείας ξεπουλήματος της Ολυμπιακής, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Δηλώσεις στο περιστύλιο για τη ψήφιση της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Οι υπάρχουσες υποδομές δεν επιτρέπουν τον έλεγχο των αλλοδαπών επιβατών