Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 14/09/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14/09/2020, σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας Κύρωση Π.Ν.Π. σχετικά με ρυθμίσεις προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα προβλήματα σε υπερθετικό βαθμό, μη συγκρινόμενη με καμία άλλη χώρα όσον αφορά το μέγεθός τους.

– Τα προβλήματα αυτά σήμερα επικεντρώνονται στην οικονομία, στα εθνικά, στην υγεία και στην παιδεία, έχοντας συσσωρευτεί κυρίως την τελευταία δεκαετία ως αποτέλεσμα του εγκλήματος των μνημονίων.

– Για την οικονομία υπάρχει ακόμη λύση για την Ελλάδα, που δεν είναι άλλη από την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, έτσι ώστε να ακολουθήσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις, όπως συνήθως συμβαίνει.

– Το νομοσχέδιο αποτελείται από συνολικά 87 άρθρα, μαζί με αυτά της ΠΝΠ, που ήδη εφαρμόζονται χωρίς φυσικά να έχει ερωτηθεί κανένας. Η σημερινή συζήτηση, ειδικά όσον αφορά τις ΠΝΠ, είναι ξεκάθαρα προσχηματική.

– Η αποτυχία τεκμηριώνει τα προβλήματα του τουρισμού και την εξάρτησή του από το μαζικό μοντέλο, ενώ ήταν η αιτία που πιέστηκε η Κυβέρνηση για το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων εις βάρος της υγείας των Ελλήνων, εις βάρος της υγείας όλων μας.

– Ήταν φυσικά αδύνατο να λειτουργήσει ο τουρισμός όταν οι πάντες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ δεν ενισχύθηκε έγκαιρα ούτε αρκετά ο εσωτερικός τουρισμός.

– Εμείς υποστηρίζουμε ανέκαθεν την αλλαγή του οικονομικού και τουριστικού μας μοντέλου, οπότε θα όφειλε να υπολογιστεί πόσοι εργαζόμενοι θα πρέπει να παραμείνουν στον τουρισμό, ενδεχομένως με επιδόματα και να δοθούν κίνητρα στους άλλους τομείς, όπως στον πρωτογενή, στη μεταποίηση, στην αμυντική βιομηχανία και στην υψηλή τεχνολογία για να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να τους προσλάβουν.

– Με το άρθρο 3 διευρύνεται η κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των άλλων, με τη μείωση των επαγγελματικών και οικιακών ενοικίων γι’ αυτούς που πλήττονται κατά 40% έως τον Σεπτέμβρη, γεγονός που σημαίνει πως συνεχίζεται ο διωγμός των ιδιοκτητών.

– Επειδή τώρα φαίνεται πως η Κυβέρνηση έχει χάσει τον λογαριασμό με τα μέτρα που ανακοινώνει, θα καταθέσουμε στα Πρακτικά ένα άρθρο με τις τεράστιες διαφορές που έχει η μία αναγγελία της από την άλλη, απίστευτα μεγάλες διαφορές, καμία σχέση μεταξύ τους. Δυστυχώς, τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εκθέτουν τον Πρωθυπουργό με τα λάθη τους.

– Δεν πρέπει να προσέξουμε να μην χρεοκοπήσει η χώρα στην προσπάθειά μας να μην χρεοκοπήσει ο τουρισμός;

-Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η μοναδική δυνατότητα μας να γίνουν επενδύσεις και να αναπτυχθεί η οικονομία μας, για πληρωμές προσωπικού;

– Η Ελλάδα δέχτηκε εβδομήντα πέντε χιλιάδες αιτήσεις ασύλου το 2019, όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ανώτατο όριο δεκαοκτώ χιλιάδες.

– Δεν πρέπει να αναρωτηθεί η Κυβέρνηση πόσους μπορεί να φιλοξενήσει η χρεοκοπημένη χώρα μας από αυτούς τους δυστυχισμένους που μας στέλνει η Τουρκία, πόσο μάλλον με τις επιχειρήσεις να κλείνουν μαζικά από την πανδημία, με τον τουρισμό στο ναδίρ και με την ανεργία να προβλέπεται να φτάσει ξανά στα τρομακτικά επίπεδα του παρελθόντος;

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Διαρκής επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων 14/09/2020
Επόμενο άρθροΣοφία Ασημακοπούλου – Διαρκής επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων 14/09/2020