Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 19/11/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 19/11/2020, της ειδικής ημερήσιας διάταξης:

α) Συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Προϋπολογισμού Δαπανών της Βουλής, οικονομικού έτους 2021.

β) Συζήτηση και έγκριση του Απολογισμού Δαπανών της Βουλής, οικονομικού έτους 2019 και του παραρτήματος αυτού (Απολογισμός 2019 των πεπραγμένων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία).

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Όσον αφορά τώρα τον Προϋπολογισμό και τον Απολογισμό της Βουλής, η ένσταση που είχαμε και στον Προϋπολογισμό του 2020 και στον Προϋπολογισμό του 2021, καθώς, επίσης, και στον Απολογισμό του 2019, ήταν το ότι μας παραδόθηκαν όλα μαζί την ίδια ημέρα της συζήτησης με δύο έντυπα, ενώ θα ήταν προτιμότερο να μας στέλνονταν ηλεκτρονικά.

– Μας στενοχωρεί πάντως σε πολύ μεγάλο βαθμό που η Ελλάδα θα γιορτάσει τα διακόσια χρόνια της από την απελευθέρωση πιο σκλαβωμένη από ποτέ, σημειώνοντας πως η οικονομική σκλαβιά, η κατοχή μας καλύτερα, από τους δανειστές με ηγέτη τους τη Γερμανία είναι πολύ χειρότερη από τη στρατιωτική. Όταν μία χώρα είναι υπό στρατιωτική κατοχή μπορεί να αντιδράσει και να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία. Όταν όμως ξεπουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει, δυστυχώς δεν μπορεί ποτέ να κάνει κάτι ανάλογο.

– Η Ελλάδα πάντως είναι η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία -η μοναδική, καθώς δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία άλλη- που υποθήκευσε τα πάντα στους δανειστές της, ενώ μετέφερε τα περιουσιακά της στοιχεία στο υπερταμείο τους, χωρίς καν να τα έχει εκτιμήσει ως προς την αξία τους προηγουμένως. Είναι μία τουλάχιστον ανεύθυνη –εάν όχι εγκληματική- πράξη, ελπίζοντας να τιμωρηθούν κάποια στιγμή οι υπαίτιοι.

– Φαίνεται δε ξεκάθαρα από τους κωμικοτραγικούς ισολογισμούς του κράτους καθώς επίσης από αυτούς της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 19/11/2020
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΔΟΜΗ