Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 23/07/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 23/07/2020, περί παραπομπής του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ Παπαγγελόπουλου

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η δική μας πάγια θέση είναι πως όλες οι υποθέσεις αυτού του είδους είναι καθαρά θέμα της Δικαιοσύνης, ασφαλώς όχι της Βουλής – ενώ ακριβώς για αυτόν το λόγο είμαστε υπέρ της πλήρους κατάργησης του άρθρου 86 περί ευθύνης των υπουργών, το οποίο στην ουσία έχει παραμείνει ως έχει, με μία μικρή, προσχηματική διόρθωση του.

– Εξόφθαλμες υποθέσεις σκανδάλων σέρνονται κυριολεκτικά για πολλά χρόνια μεταξύ της Βουλής και της Δικαιοσύνης – μειώνοντας στο ναδίρ την εμπιστοσύνη των Πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

– Σωστά δεν έφεραν τα μνημόνια την κρίση, αλλά η διαφθορά τόσο την κρίση, όσο και τα μνημόνια

– Οι πρώτες συνεδριάσεις της προανακριτικής ήταν για μία παρωδία – για τη σύγκρουση των τριών εμπλεκομένων κομμάτων που ακούσια ή εκούσια συγκάλυψαν το σκάνδαλο, αφού είναι δεδομένη η ύπαρξη του.

– Εάν πράγματι έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος αυτά που τον κατηγορούν, είναι δυνατόν να μην τα γνώριζε ο κ. Τσίπρας;

– Επομένως γιατί δεν κατηγορείται επίσης ο κ. Τσίπρας; Επειδή ήταν πρωθυπουργός;

– Υπάρχει μία απαράδεκτη διαπλοκή της Πολιτικής με τη Δικαιοσύνη – οπότε όλα όσα λέγονται περί της ανεξαρτησίας των δύο εξουσιών, είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.

– Πώς παραμένουν χωρίς τιμωρία τα σκάνδαλα στην περίπτωση των φαρμάκων που ξεκίνησαν τουλάχιστον μετά το 1997, όπως φαίνεται από πολλούς στατιστικούς πίνακες;

– Η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι πως κάποιος ή κάποιοι υπουργοί διαφόρων κομμάτων είναι τόσο ένοχοι, όσο κατηγορούνται – με τη διαφορά όμως πως είναι τόσο έμπειροι, ώστε να γνωρίζουν πώς πρέπει να κρύβονται και τι να αποφεύγουν για να μη συλληφθούν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε αυτήν την ικανότητα σε εισαγωγικά.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ Κ. ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων 23/07/2020