Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 09/04/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12/03/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: “Κύρωση της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης” (Α΄ 68) και άλλες διατάξεις.”

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Σχετικά με το DieselGate και την απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξής στην επίκαιρη ερώτηση.

– Ο φόβος και το σκυμμένο κεφάλι με το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη Γερμανία, δεν βοηθάει τη χώρα.

– Ο αρμόδιος υπουργός δικαιοσύνης των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων δεν έχει ακόμη υπογράψει τη δικαστική απόφαση αποζημίωσης για τα εγκλήματα των ναζί στο Δίστομο.

– Αναφορικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ ρωτάμε: Λόγω ανικανότητας πρέπει να πουλάμε τέτοιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας;

– Πότε θα γίνει η εξεταστική που υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά για το σκάνδαλο των ΝΟΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ;

– Αφού όπως είπε ο κύριος Υπουργός είμαστε τόσο άχρηστοι που ούτε καν να κατασκευάσουμε μάσκες προστασίας δεν μπορούμε, τότε γιατί δέχεται να κυβερνάει μία τόσο άχρηστη χώρα;

– Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποφασίσει εάν είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς ή όχι, αφού το να θέλει να πατάει σε δύο βάρκες, θα αποδειχθεί καταστροφικό για την οικονομία μας.

– Για ποιο σκοπό πραγματικά αποφασίστηκε η διενέργεια σεμιναρίων, όπου η απάντηση που δεν πήραμε είναι αυτονόητη σε όλους: «για την εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους».

– Σχετικά για τις τηλεδιασκέψεις, προτείναμε να περιοριστούν αφού θεωρούνται αντιπαραγωγικές. Είναι σημαντική η παρουσία στη Βουλή, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, έτσι ώστε να νιώθει ο κόσμος πως η ζωή συνεχίζεται, να παίρνει κουράγιο. Ο κόσμος χρειάζεται να παίρνει κουράγιο, άρα την παρουσία όλων μας στη Βουλή.

– Είναι πολύ θετικό το ότι συνεχίζεται η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Θα θέλαμε να επεκταθεί σε όλη τη συνοριακή γραμμή, καθώς επίσης να αντικατασταθεί αργότερα με ένα τσιμεντένιο τείχος

– Ζητάμε ξανά τη μείωση του ΦΠΑ για τα είδη βασικής διατροφής.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Παρέμβαση Βουλή 09/04/2020
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ερώτηση στον Υπουργό 09/04/2020