Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 10/03/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10/03/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Είναι ένα νομοσχέδιο που παρά το ότι επικεντρώνεται στην πρόληψη για την επιδημία, μεσολάβησε μία περίεργη αμέλεια για ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα από την Κυβέρνηση τόσο όσον αφορά την επικοινωνία με το εξωτερικό όσο και στον έλεγχο των περιστατικών.

– Τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου της ΕΛΣΤΑΤ τεκμηριώνουν μία πολύ σημαντική επιδείνωση της οικονομίας της Ελλαδος.

– Έχουμε παραμείνει, λοιπόν, στο ίδιο αποτυχημένο μοντέλο με την οικοδομή και τις κατασκευές σε πρώτη φάση.

– Υπάρχει κάποιος που να έχει την ψευδαίσθηση ότι η σημερινή Κυβέρνηση, υπαίτια για την υπογραφή του εγκληματικού PSI, έχει υιοθετήσει μία ορθολογική οικονομική πολιτική και πως με δημόσιο χρέος πάνω από το 180% του ΑΕΠ και με «κόκκινο» ιδιωτικό περισσότερο από το 170% είναι σε θέση να αναπτυχθεί η Ελλάδα;

– Η Τουρκική απειλή θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο, αφού η χώρα αποκλείεται να αντέξει τις πιέσεις στην οικονομία της με σχεδόν μηδενικά συναλλαγματικά αποθέματα και με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει στην οικονομία της.

– Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η ζημία που προκάλεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 το 2015 στη χώρα μας δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν του κορωνοϊού. Θα αποδειχθεί ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη. Όσον αφορά τα μέτρα που ανέφερε, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και ότι βρίσκεται σε πολύ μεγάλη δυσκολία για να δανειστεί χρήματα.

– Το Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» μοιάζει περισσότερο με έκθεση ιδεών, με αρκετές ωραίες παρατηρήσεις και με αναφορές σε έννοιες της εποχής.

– Όσον αφορά το νομοσχέδιο, πρόκειται για λόγια χωρίς νόημα και δεν θα βοηθήσει καθόλου την Ελλάδα, όπως πιστεύουμε άλλωστε για το σύνολο του νομοσχεδίου. Εν τούτοις δεν θα το καταψηφίσουμε, απλά και μόνο επειδή προωθεί την πρόληψη για τη δημόσια υγεία.

Προηγούμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Σ/Ν Υπουργείου Υγείας 10/03/2020
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΙΕΝΝΗ