Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 19/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 19/05/2020 της προτάσεως βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου για τυχόν επιπλέον αξιόποινα αδικήματα.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Το να διαστρεβλώνονται μόνο οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και όχι των μαρτύρων κατηγορίας δημιουργεί ασφαλώς πολλές υποψίες.

– H όλη διαδικασία είναι μια παρωδία, πριν από όλα επειδή επικεντρώνεται στην ενδεχόμενη σκευωρία, από την οποία δεν έχει να κερδίσει τίποτα η Ελλάδα και όχι στο διαπιστωμένο από τους πάντες σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων.

– Σκάνδαλο υπήρξε, οι Έλληνες έχασαν πολλά χρήματα και δεν ερευνήθηκε ούτε πρόκειται να ερευνηθεί ποτέ, όπως φαίνεται.

– Πρέπει να πει κανείς ότι τις φαρμακευτικές δαπάνες δεν τις μείωναν οι Υπουργοί αλλά η τρόϊκα.

– Η απώλεια της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη είναι ένα καταστροφικό συναίσθημα, αφού έτσι δεν μπορεί να στηριχθεί ένας πολίτης σε τίποτα.

– Επειδή η Εξεταστική Επιτροπή ήταν μυστική, θεωρώ υποκειμενικά πως η διαδικασία ήταν, είναι και θα είναι μια παρωδία, στην οποία κανένας λογικός άνθρωπος δεν είναι πρόθυμος να συμμετέχει, πόσο μάλλον όταν το σκάνδαλο παραμένει ατιμώρητο.

– Όσον αφορά ειδικά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, η εντύπωση είναι πως γίνεται προσπάθεια διατήρησης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ομηρία, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να έχει τελικά κανένα αποτέλεσμα, τουλάχιστον κατά τη δική μας άποψη.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 19/05/2020
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου – 19/05/2020