Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 21/11/2019 επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Χρησιμοποιούνται οι μετανάστες χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι αλλά και οι πολίτες, ως εργαλεία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του 1% εις βάρος του υπολοίπου 99%.

– Οι κυβερνήσεις συμπεριφέρονται με δουλοπρέπεια απέναντι στην Γερμανία, με το να μη διεκδικούν τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και τις αποζημιώσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο DIESELGATE.

– Το ζήτημα του Συντάγματος είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό. Ένα ζήτημα που αφορά όλους του πολίτες και όχι μόνο τους ειδικούς.

– Η κρίση που βιώνει η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία είναι στη πραγματικότητα κρίση του πολιτικού συστήματος.

– Το Σύνταγμα όπως θα έπρεπε να είναι και το παράδειγμα της Ισλανδίας.

– Το βουλευτικό αξίωμα δεν πρέπει να αποτελεί αιτιολογία ή δικαιολογία για χαίρει ασυλίας ο βουλευτής για ποινικά αδικήματα.

– Πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντήγματος.

– Αναφορικά με τα άρθρα 54 & 56, η Ελληνική Λύση θεωρεί ότι το σύστημα της απλής αναλογικής είναι το καλύτερο εκλογικό σύστημα.

– Η Ελληνική Λύση είναι υπέρ της ψήφου του Απόδημου Ελληνισμού με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και δικλίδες ασφαλείας.

– Το αξίωμα του βουλευτή πρέπει να αποχαρακτηριστεί από οποιαδήποτε έννοια επαγγέλματος.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ το βάρος της περιόδου 2016-2018 στους φορολογούμενους, το βάρος της νοσοκομειακής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών
Επόμενο άρθροΚώστας Χήτας – Αναθεώρηση Συντάγματος