Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 27/02/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 27/02/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Πώς να προτείνουμε σήμερα λύσεις στο ασφαλιστικό, μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης της χώρας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ;

– Δεν γνώριζαν τι θα συμβεί, όταν σπαταλούσαν τα χρήματα των ταμείων, όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο το 1999, όταν με τα γνωστά δομημένα ομόλογα η Νέα Δημοκρατία υπερχρέωσε τη χώρα το 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ την οδήγησε στην παγίδα του ΔΝΤ, όταν και τα δύο κόμματα μαζί τη χρεοκόπησαν με το PSI, καθώς επίσης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ της έδωσε τη χαριστική βολή;

– Τώρα έμαθε ο Υπουργός πως το διανεμητικό σύστημα ασφάλισης που ανέκαθεν είχε η Ελλάδα, με το οποίο οι νέοι εργαζόμενοι πληρώνουν ουσιαστικά τις συντάξεις των παλαιότερων δεν είναι βιώσιμο;

– Δεν γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα διανεμητικά συστήματα λειτουργούν σωστά μόνο όταν υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι και λίγοι συνταξιούχοι, όπως τη χρυσή τριακονταετία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στην Ελλάδα συμβαίνει σήμερα ακριβώς το αντίθετο;

– Η Νέα Δημοκρατία τώρα με δειλά βήματα προσπαθεί να εισάγει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου το βασικό χαρακτηριστικό του δεν είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά η επίτευξη της μέγιστης οικονομικής ανταποδοτικότητας.

– Η Νέα Δημοκρατία είχε στόχο τον εμπαιγμό των Ελλήνων οι οποίοι στη δύσκολη στιγμή που βρίσκονται σήμερα θα επιλέξουν τη χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα αδιαφορώντας για το μέλλον τους.

– Η μη σύνδεση βέβαια των ασφαλιστικών εισφορών με τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών είναι θετική αλλά εξουδετερώνεται από την αύξηση της ελάχιστης εισφοράς στα 220 ευρώ από 185 ευρώ μέχρι σήμερα, καθώς επίσης από τη μείωση του ποσού των συντάξεων κατά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

– Ποια είναι εν προκειμένω η λύση που ζητάει ο Πρωθυπουργός; Η ανάπτυξη της χώρας με ρυθμούς άνω των 4%- 5%, όπως θα ήταν φυσιολογικό μετά από 10 χρόνια βαθιάς ύφεσης. Με απλά λόγια όταν ένα γλυκό έχει μείνει στο μισό, όσο δίκαια και αν το μοιράσεις δεν πρόκειται να χορτάσει κανείς. Οπότε ο μοναδικός τρόπος είναι να μεγαλώσει το γλυκό.

– Καλά είναι πάντως να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Για παράδειγμα είναι αδύνατο να μειώνονται οι εισφορές και να αυξάνονται οι συντάξεις. Δεν απευθυνόμαστε σε ανόητους.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση 27-02-2020
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θα καταστραφεί! Υπάρχει ΛΥΣΗ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!