Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 29/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 29/04/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση: α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. « Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α΄90) και άλλες διατάξεις».

Δευτερολογία: 15:20

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Επισημάναμε το γεγονός ότι η Βουλή δεν είναι ΚΕΠ για να την χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση μόνο για την κατοχύρωση των νομοσχεδίων της.

– Δεν επιτρέπεται να μεροληπτεί κανένας εναντίον της Ελληνικής Λύσης, επειδή φερόμαστε πολιτισμένα, δεν παίρνουμε τον λόγο αυθαίρετα από τα έδρανα και δεν συμπεριφερόμαστε με τέτοιου είδους τρόπους, ούτε να εξαπολύει συκοφαντικές κατηγορίες.

– Η Ελληνική Λύση είναι ένα κόμμα που πιστεύει στη μικτή οικονομία και στο εθνικό κράτος.

– Επισημάναμε ξανά την ανάγκη αλλαγής του αποτυχημένου οικονομικού μας μοντέλου, αυτού που μας χρεοκόπησε το 2008 και μας χρεοκοπεί ξανά σήμερα.

– Παρουσιάστηκαν οι δικές μας προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι οποίες είναι οι εξής:

(α) Η αναστολή όλων των πλειστηριασμών όσο διαρκεί η ύφεση και η εντολή στις εισπρακτικές εταιρείες να μην παρενοχλούν τους οφειλέτες κατά τη διάρκεια τουλάχιστον αυτής της κρίσιμης περιόδου.

(β) Η ταχύτατη προώθηση των φακέλων ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να διενεργηθούν επενδύσεις, οι οποίες μας είναι απόλυτα απαραίτητες.

– Στη δεύτερη ΠΝΠ, το άρθρο 6 δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά, ειδικά η παραχώρηση περαιτέρω προνομίων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, πόσο μάλλον στη γερμανική Fraport.

– Όσον αφορά το σχέδιο στήριξης της Κομισιόν, που βιαστήκαμε ως συνήθως να το ονομάσουμε σχέδιο Μάρσαλ, είναι πολύ νωρίς να πανηγυρίζουμε, όπως κάνουμε συνήθως.

– Η Ιταλία δεν μείωσε 40% τα ενοίκια, αλλά 60% και το 60% έγινε με επιδότηση από την κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε φυσικά να γίνει.

– Έχουμε ρωτήσει επανειλημμένα το πια ακριβώς είναι τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία πήρε η Κυβέρνηση. Δεν έχουμε πάρει ποτέ καμία απάντηση.

– Αυτήν τη στιγμή η οικονομία μας οδηγείται στον γκρεμό και θα είναι πάρα πολύ άσχημο, αν δεν το καταλάβουμε από σήμερα. Η οικονομία μας δεν οδηγείται στον γκρεμό λόγω της πανδημίας, η οποία στην ουσία βοήθησε να καλυφθούν οι οικονομικές αποτυχίες.

Προηγούμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Επιτροπή παρακολούθησης αποφάσεων ευρωπαϊκού δικαστηρίου 29/05/2020
Επόμενο άρθροΘέμα: “Αιτήματα αγροτοπαραγωγών της περιοχής Μεσοβούνου Βερμίου για αποζημίωσή τους ένεκα καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα”