Βασίλης Βιλιάρδος – «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις»

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», επισήμανε τα εξής:

– Ότι η Νέα Δημοκρατία πριν τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν κατά της συμφωνίας και ότι τώρα ως κυβέρνηση δεν την κατήργησε αλλά την αποδέχτηκε, ενώ τάσσεται υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε.

– Την ανάγκη ύπαρξης ενός πλαφόν στον αριθμό ατόμων χορήγησης ασύλου και προστασίας με αναφορές σε στατιστικά στοιχεία άλλων κρατών.

– Ότι με την ύπαρξη πλαφόν γίνεται καλύτερη διαχείριση των πόρων του κράτους χωρίς να μετατρέπεται σε πόλο έλξης μεταναστών.

– Ότι δεν υπάρχει κοστολόγηση των παροχών που χορηγούνται.

– Ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση με πολλούς αφανείς υποστηρικτές.

– Ότι η διακίνηση ανθρώπων αποφέρει τεράστια κέρδη, σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλότερα και από την διακίνηση ναρκωτικών.

– Ότι δεν υπάρχει κοστολόγηση των δαπανών από το ΓΛΚ, μόνο μια περιγραφή χωρίς στοιχεία (έγινε εκτίμηση του κόστους και κατατέθηκε στα πρακτικά).

– Ότι οι εκτιμώμενες δαπάνες για τις μεταναστευτικές ροές είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρονται στον προϋπολογισμό δημιουργώντας κίνδυνο δημοσιονομικού κενού.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων 30/10/2019
Επόμενο άρθροΚώστας Χήτας – “Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις”