Βασίλης Βιλιάρδος – Σ/Ν Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων 12/03/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12/03/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεών: «Εμπορικά σήματα – ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2436 για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών περί σημάτων και της Οδηγίας 2004/48/ΕΚ σχετικά με την επιβολή των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Παράνομη μετανάστευση, κορονοϊός, Τουρκία. Τα προβλήματα της Ελλάδας συσσωρεύονται, παραμένοντας άλυτα. H επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης τα αμβλύνει ή καλύτερα τα υποβαθμίζει.

– Επιμένει ακόμη η Νέα Δημοκρατία ότι το δημόσιο χρέος μας είναι βιώσιμο;

– Μας έρχονται συμφωνίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μας υποχρεώνουν να τις υιοθετούμε αν και συχνά δεν είναι υπέρ της χώρας μας.

– Είμαστε πάντως πραγματικά περίεργοι σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο του.

– Στη σημερινή συμφωνία τώρα αναφέραμε ήδη πως πρόκειται για μια ακόμη εφαρμογή κοινοτικής νομοθεσίας, δηλαδή κάτι που αποφασίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποιος ξέρει από ποιους και για ποιες ανάγκες, ενώ εμείς απλά το επικυρώνουμε ως συνήθως.

– Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το λαθρεμπόριο σημάτων, με τα παραχαραγμένα προϊόντα που σύμφωνα με μελέτη της Europol και του Γραφείου Πνευματικής Περιουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, τα αντίγραφα προϊόντα από το 2017 εκτιμώνται στο 2,5% του διεθνούς εμπορίου ή στα 461 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013.

– Η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό ποσοστό παράτυπων προϊόντων, αφού στη χώρα μας το λαθρεμπόριο υπολογίστηκε στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ.

– Μεγάλο πρόβλημα είναι η ιδιοποίηση των ελληνικών σημάτων, όπως της Μακεδονίας από τα Σκόπια, της φέτας από τους Γερμανούς ή τους Δανούς κλπ.

– Όσο αφορά τώρα την καταχώρηση των σημάτων, τονίσαμε πως είναι πιο συμφέρουσα η διεθνής καταχώρηση στο εξωτερικό.

– Θεωρούμε πάντως, πως η συγκεκριμένη συμφωνία με τις απαιτούμενες διορθώσεις της δεν είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, σε αντίθεση με τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθροΗ αλήθεια δεν κρύβεται “Νταβατζήδες” των ΜΜΕ και ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!
Επόμενο άρθροΘέμα: “Τουρκία και Αλβανία περικυκλώνουν την Ελλάδα με μετανάστες, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες”