Βασίλης Βιλιάρδος – Σ/Ν Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 12-03-2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 12/03/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η Κυβέρνηση εθελοτυφλεί αφού υποβαθμίζει την άσχημη εξέλιξη της οικονομίας.

– Πρέπει να εξετάζεται πόσο σωστή συντήρηση γίνεται των πλοίων και αν είναι η κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιρειών επαρκής για τη σωστή δρομολόγηση των πλοίων.

– Στο άρθρο 8 που αναφέρεται στα πρόστιμα για παράτυπη δρομολόγηση πλοίων: Υπό προϋποθέσεις συμφέρει τον επιχειρηματία να δρομολογήσει πλοίο και να πληρώσει το αντίστοιχό πρόστιμο, που είναι μικρότερο από τα αναμενόμενα κέρδη.

– Θεωρείται θετικό ότι ανασυντάσσεται η Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων και η ίδρυση Σχολής Επιθεωρητών Εκλεκτών Πλοίων, Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων.

– Σχετικά με άρθρο 11, τέθηκαν τα εξής ερωτήματα: Τι υποδομές και τι τεχνογνωσία έχουν οι εταιρείες δημοσίας μεταφοράς προσώπων για την άσκηση ελέγχου νομιμότητας μεταφοράς προσώπων;

– Επίσης ο ανωτέρω έλεγχος δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο κρατικών υπηρεσιών και όχι μόνο ιδιωτικών υπηρεσιών;

– Επίσης γιατί καλύπτει μόνο τις μεταφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα και όχι αντίστροφά επίσης;

– Έγινε υπενθύμιση της πάγιας θέσης της Ελληνικής Λύση για δημιουργία και ύπαρξη Εθνοφυλακής & Πολιτοφυλακής, ιδιαίτερα για τα ακριτικά νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές όπου το προσωπικό της αστυνομίας είναι περιορισμένο.

Προηγούμενο άρθροΑνακαίνιση των γραφείων του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά με την χορηγία του πολιτευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Νικόλαου Σούτα
Επόμενο άρθροΗ αλήθεια δεν κρύβεται “Νταβατζήδες” των ΜΜΕ και ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!