Βασίλης Βιλιάρδος – συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (3η Συνεδρίαση επί του θέματος)

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (3η Συνεδρίαση επί του θέματος) στις 17/10/2019, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεών «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Έγιναν παρατηρήσεις σχετικά με:

– Την παραχώρηση “γης και ύδωρ” σε επενδυτές και σε αφελληνισμένες τράπεζες από την κυβέρνηση εις βάρος των πολιτών.

– Τον στόχο της κυβέρνησης για άνοδο της χώρας στον παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας. Ένας δείκτης δημοσιευμένος από ένα ίδρυμα με μέλη τις μεγαλύτερες και πιο διεφθαρμένες πολυεθνικές του κόσμου. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν η Deutsche Bank και η AIG.

– Την μεθοδολογία του δείκτη ανταγωνιστικότητας και το ότι οι συντελεστές του δίνουν βαρύτητα στην οικονομική απόδοση της επένδυσης και όχι στα στοιχεία που συνδέονται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα.

– Την ομοιότητα των χωρών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στον παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας με τις χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του σκιώδους δείκτη που εκπονεί το δίκτυο φορολογικής δικαιοσύνης.

– Την κατάργηση κανόνων και νόμων προστασίας των εργαζομένων, του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού πλούτου για την βελτίωση της θέσης ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση πολυεθνικών.

– Το παράδειγμα της Ιρλανδίας που πέτυχε ανάπτυξή του ΑΕΠ 26% μέσω της σωστής εφαρμογής των κανόνων.

– Την νομοτεχνική βελτίωση σε μία σειρά άρθρων του νομοσχεδίου που θα λειτουργούσαν υπέρ των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥ ΩΣ Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (EU- CARIFORUM)
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Περί συνεργασίας Η.Π.Α. & Ελλάδος για βυζαντινό υλικό (Επιτροπή)