ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 81 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ 81 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Σαν σήμερα το 1941 η Γερμανία του Χίτλερ, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στο κόσμο που νίκησε τον Άξονα Ρώμη-Βερολίνο, καθώς όχι μόνο απέκρουσε την Ιταλική επίθεση, αλλά «πέταξε» τα Ιταλικά στρατεύματα στην Αδριατική Θάλασσα. Η Γερμανία αναβάλλει το σχέδιο Μπαρμπαρόσα, βάσει του οποίου θα εισέβαλε στην ΕΣΣΔ και έστρεψε την προσοχή της στην Ελλάδα.

Αν και οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα, οι Έλληνες δεν υποτάχθηκαν, ούτε σαν στρατός, καθώς συνέχισε να πολεμάει στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, ούτε σαν απλοί πολίτες οπου με περίσσιο θάρρος υπερασπίζονταν τη χώρα. Η μάχη που δόθηκε σε όλα τα μέτωπα ήταν τριπλή, καθώς πολεμήσαμε Ιταλούς Φασίστες, Γερμανούς Ναζί και τους Βούλγαρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί οι πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία και καμία κυβέρνηση δεν τις έχει διεκδικήσει. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε επίσης, ότι κάθε φορά που εξοπλίζεται η Γερμανία ακολουθεί παγκόσμιος πόλεμος. Το τελευταίο να είναι καμπανάκι για όσους χάρηκαν που η Γερμανία ανακοίνωσε ότι 100δις ευρώ θα διαθέσει για εξοπλισμό.

Τέλος ζητούμε στα σχολεία να διδάσκονται διεξοδικώς όλοι οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες του Ελληνισμού .

Να μην χρειαστεί να ξαναζήσουμε σαν Ελλάδα και σαν ανθρωπότητα τέτοιες μαύρες μέρες.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Κλοπές και φθορές δημόσιας περιουσίας στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδας
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 08/04/2022