ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Σαν σήμερα ο εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας Κεμάλ Ατατούρκ μαζί με τις ορδές των βαρβάρων διέπραξαν το ανοσιούργημα της Γενοκτονίας των Γηγενών Ελλήνων του Πόντου ακρωτηριάζοντας την αδιάλειπτη Ποντιακή ιστορία τεσσάρων χιλιετιών, την οποία «ομολογεί» ακόμα και ο μισέλληνας Φαλμεράιερ.

Η μόνη αρμόζουσα «εκδήλωση τιμής και μνήμης» για τους 353.000 ήρωες και μάρτυρες του Ποντιακού Ελληνισμού, είναι η παγκόσμια αναγνώριση και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

103 χρόνια μετά την Ποντιακή Γενοκτονία και έναν αιώνα μετά την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «αυταπάτες». Όσο ο δολοφόνος παραμένει ατιμώρητος, θα επαναλαμβάνει τα εγκλήματα του.

Ίμβρος, Τένεδος, Κωνσταντινούπολη, Κύπρος, αποδεικνύουν ότι ο Τούρκος δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα που διέπραξε, επειδή πρόκειται να τα επαναλάβει.

Η ελάχιστη οφειλή μας λοιπόν απέναντι στους Αγίους Προγόνους μας και τις ερχόμενες γενιές Ελλήνων είναι ο πανεθνικός, υπερκομματικός αγώνας για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η παραδειγματική έμπρακτη τιμωρία της Τουρκίας: Διεκδίκηση επανορθώσεων, θρησκευτικών μνημείων, διεθνείς εγγυήσεις για την προστασία των χιλιάδων βιαίως εκτουρκισμένων Ποντίων και κρυπτοχριστιανών, με σκοπό την πολιτιστική και εθνική αναγέννηση των πατρογονικών μας εστιών.

«Η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Επαναφορά καταργηθείσας επιδότησης αγοράς/ανέγερσης κατοικίας
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 19/05/2022