ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: “Η Ε.Ε. ΧΟΡΗΓΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ”

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: “Η Ε.Ε. ΧΟΡΗΓΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης αδυνατεί να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν και εγκρίνουν συμφωνίες οι υπόλοιποι Έλληνες Ευρωβουλευτές. Το ψήφισμα που επικυρώθηκε στην τελευταία Ολομέλεια επικροτεί αφενός τη δέσμευση της ΕΕ και των ΗΠΑ, αφετέρου όμως καλεί τα Κράτη-Μέλη να επιδιώξουν μια διοικητική συμφωνία με συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν είναι μέλη της ΕΕ, και ειδικότερα εκείνους με τους οποίους έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για την προσχώρησή τους στην ΕΕ

Εν ολίγοις το συγκεκριμένο ψήφισμα καλεί την Ελλάδα και την Κύπρο να δείξουν κατανόηση στην τουρκική επιθετικότητα και να συνάψουν συμφωνίες με τον Ερντογάν, ο οποίος μεταβαίνει την Τρίτη στα κατεχόμενα της Κύπρου, για την απροκάλυπτη προσάρτηση της Αμμοχώστου.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καταγγέλλει την Τουρκία του Ερντογάν με κάθε τρόπο, καθότι αναγνωρισμένα και στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν σέβεται πολλές από τις βασικές αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μάλιστα η παρούσα επιθετική προκλητική στάση του Τούρκου Προέδρου εκθέτει ακόμη περισσότερο τις επιλογές της Κομισιόν, καθότι στο τέλος του 2020, το συνολικό άνοιγμα εκταμιευθέντων ποσών στην Τουρκία ανήλθε σε 10,4 € δισεκατομμύρια, με υπογεγραμμένες δεσμεύσεις για τουλάχιστον επιπλέον μισό 0,5 € δις.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην τελευταία Ολομέλεια καταδεικνύουν ότι ο Εμμανουήλ Φράγκος παλεύει μόνος να συγκρατήσει τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τουρκία. Όπως φαίνεται οι υπόλοιποι Έλληνες Ευρωβουλευτές είναι ευχαριστημένοι με τα δισεκατομμύρια που διατίθενται στους επιθετικούς γείτονες και καταψηφίζουν ανοικτά τον περιορισμό αυτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την τροπολογία και τα σχετικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, για κάθε Ευρωβουλευτή εδώ. Με κίτρινη σήμανση τονίζονται οι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ
Επόμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια 20/07/2021