ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε”

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΜΑΪΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νέα λειτουργία του νέου δημογραφικού άτλαντα. Στις 29.04.2021 η Επιτροπή έθεσε σε λειτουργία το δημογραφικό άτλαντα, προσφέροντας με διαδραστικό τρόπο στοιχεία της Eurostat για τη πληθυσμιακή εξέλιξη στην ΕΕ.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος τονίζει ότι κάποια σημεία χρήζουν βελτιώσεως, όπως η παρουσίαση του ακριβούς πληθυσμού σε τοπικό επίπεδο, όπου προς ώρας διατίθενται στοιχεία που δεν ανταπεξέρχονται πάντα στην πραγματικότητα, αλλά και το γεγονός ότι μετριούνται συνολικά οι πολίτες/δημότες του κάθε κράτους/περιφέρειας/δήμου (χωρικού συνόλου), μαζί με τους μη πολίτες/δημότες, που βρίσκονται στο εν λόγω χωρικό σύνολο παρανόμως ή νομίμως. Καθώς ο δημογραφικός άτλας αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κέντρου Γνώσεων για τη Μετανάστευση και Δημογραφία, είναι απαραίτητο να δίνονται διακριτά στοιχεία για το ποσοστό της δημογραφίας που αποτελούν οι παρανόμως και νομίμως ευρισκόμενοι σε κάθε περιοχή μετανάστες. Σημειωτέον ότι η ονομασία του Κέντρου, δίνει για κάποιο πολιτικά φορτισμένο λόγο, που αντίκειται στη βούληση των Ευρωπαίων πολιτών, προτεραιότητα στη “Μετανάστευση”.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δηλώνει ότι είναι σημαντικό να φαίνεται τι ποσοστό των νέων παιδιών είναι ξένης καταγωγής, ασχέτως αν το εκάστοτε κράτος αποφασίζει να τους δώσει την υπηκοότητα ή όχι, για λόγους αποφάσεων πολιτικής. Σε συνέχεια των ανωτέρω ο Εμμανουήλ Φράγκος ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1. Διαθέτει ένα πλάνο ώστε να υπάρξει αναβάθμιση του άτλαντα, ώστε να έχει πραγματικά δεδομένα, καταγράφοντας αναλυτικά το σύνολο των κατοίκων στην εκάστοτε περιοχή;
2. Εφόσον, το Κέντρο που το χειρίζεται που ονομάζεται “Μετανάστευσης και Δημογραφίας”, πότε σκοπεύει να ξεκινήσει όλες τις διακριτές πληθυσμιακές ομάδες;
3. Με ποιους φορείς συνεργάζεται για την απόκτηση των στοιχείων;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ παρούσα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα “Θαλασσαιμίας” (Μεσογειακής Αναιμίας) στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου