ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ “ΕΓΚΑΛΕI” ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟ “Ο ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ”

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ “ΕΓΚΑΛΕI” ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟ “Ο ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, «ταρακούνησε» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με νέα παρέμβασή του γα την ανεξέλεγκτη παράνομη λαθρομετανάστεση στην Ελλάδα. Η Επίτροπος Μετανάστευσης Ύλβα Γιόχανσον έφτασε στο σημείο να παραδεχθεί ότι: «Ο στόχος δεν πρέπει να είναι η απαγόρευση της μετανάστευσης.»

Ο Εμμανουήλ Φράγκος έφερε σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο την ανησυχητική κατάσταση της λαθρομετανάστεσυης, με έμφαση στην υπερσυγκέντρωση Πακιστανών στην Ελλάδα. Επεσήμανε στην Κομισιόν, ότι παράνομα στοιχεία δρουν στην Ελλάδα χωρίς κανένα έλεγχο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση στο νησί της Κω. Οι απελάσεις παράνομων μεταναστών έχουν «παγώσει» στην Κω, ενώ ο πρέσβης του Πακιστάν κινείται ελεύθερα στο ΚΥΤ του νησιού.

Η Επίτροπος Μετανάστευσης Ύλβα Γιόχανσον με την απάντησή της ουσιαστικά “εγκαλεί” τον Εμμανουήλ Φράγκο για τη δραστηριότητά του και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο στόχος δεν πρέπει να είναι η απαγόρευση της μετανάστευσης.» Η κ. Γιόχανσον υποδεικνύει ότι οι Πακιστανοί υπήκοοι δεν συγκαταλέγονται στις κύριες εθνικότητες εκείνων που έφτασαν στην Ελλάδα το 2021. Όσον αφορά τα νησιά του Αιγαίου, οι κύριες εθνικότητες το 2021 ήταν: Αφγανοί, Σομαλοί, Παλαιστίνιοι, Κονγκολέζοι και Ιρακινοί. Επίσης για την κατάσταση της Κω, η Ευρωπαία Επίτροπος απεκδύεται κάθε ευθύνης για την προκλητική παρουσία του Πακιστανού Πρέσβη στο ΚΥΤ του νησιού, ενώ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για τον απογοητευτικά χαμηλό αριθμό των απελάσεων.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ συνεχίζει με παρεμβάσεις να δημοσιοποιεί την καθημερνή μάχη που δίνουμε ως χώρα στο Αιγαίο. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και χρειάζεται άμεσα, δραστική απάντηση σε λαθροδιακινητές και λαθροεισβολείς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε το πρωτότυπο έγγραφο εδώ και τη μετάφραση της απάντησης της Επιτρόπου Μετανάστευσης κας Ύλβα Γιόχανσον εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ