ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 2021

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΜΑΪΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 2021

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε την Μεγάλη Πέμπτη πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο με την υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021. Κατόπιν πρόσκλησης από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ανταποκρίθηκε με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα ενότητας των Ορθοδόξων πληθυσμών των Βαλκανίων.

Κάθε έτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη». Το βραβείο του ευρωπαίου πολίτη θα απονεμηθεί σε πολίτες, ομάδες, ενώσεις ή οργανισμούς για έργα που έχουν πραγματοποιήσει και έχουν επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα. Επίσης τα υποψήφια πρόσωπα έχουν επιδείξει εξαιρετική δέσμευση σε τομείς όπως η στενότερη ένταξη μεταξύ πολιτών των κρατών μελών, διασυνοριακή ή διεθνική πολιτιστική συνεργασία και προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών, με βάση και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος προτείνει την υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, σε μια κρίσιμη φάση της ιστορίας για το Ευρωπαϊκό μέλλον των Βαλκανίων. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος αποτελεί προσωπικότητα παγκοσμίου εμβέλειας, με διακρίσεις και αδιάλειπτους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την ειρήνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, μέσα από τη συνολική δράση και τη στάση ζωής του, αποτελεί εξέχουσα τιμή στην πατρίδα μας και την Εκκλησία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ