Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην εικαστική έκθεση για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Δήμο Κορινθίων

Η Πολιτευτής Κορινθίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-Κυριάκος Βελόπουλος κα. Μαργαρίτα Μιχαηλίδου παρευρέθη στην εικαστική έκθεση για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που πραγματοποιείται από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η έκθεση που γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου, είναι ένα εξαιρετικό εικαστικό αφιέρωμα στον Κορίνθιο Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης και Φιλικό Χατζηγιάννη Μερτζέλλο ή Σοφικίτη με τίτλο «…άμα ήχησεν η γλυκεία φωνή…» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παραγωγή με πάνω από 65 έργα πού δημιουργήθηκαν ακριβώς για αυτή την έκθεση.

Η σημασία του γεγονότος σημαδεύτηκε και από το ότι οι καλλιτέχνες ταξίδεψαν στην Κορινθία για να δώσουν το παρών στα χθεσινά εγκαίνια ενώ η προσέλευση του κόσμου που διψά για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.Το προσωπικό της πινακοθήκης λόγω και των μέτρων για τον κορονοϊό αναγκαζόταν να βάζει σε 40δες το συγκεντρωμένο φιλοθέαμον κοινό που πραγματικά εντυπωσιάστηκε από τα υπέροχα έργα.

Ο κάθε καλλιτέχνης αποτύπωσε την εποχή, τους ανθρώπους, τους τόπους και τους πρωταγωνιστές με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην Κω 25/06/2021
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “SEXTORTION”