ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2020

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2020

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, (τονίζουμε το «προσωρινά»), το ΑΕΠ μας σε όρους αξίας το 2020 ανήλθε στα 165,8 δις € από 183,4 δις € το 2019, παρουσιάζοντας πτώση κατά 9,6% (- 8,2% σε όρους όγκου).

Αυτή τη φορά θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα μία ακόμη λανθασμένη πρόβλεψη της κυβέρνησης (-10,5%), εάν δεν διαβάζαμε βέβαια πως αναθεωρήθηκαν για δεύτερη φορά (!) τα στοιχεία όλων των προηγουμένων τριμήνων, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις της καλής δημιουργικής λογιστικής.

Το πλέον ανησυχητικό είναι η άνοδος μόλις κατά 1,6% των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στο 4° τρίμηνο, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2019, παρά τη συνεχή κατάρρευση τους τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως επίσης το ότι, η όποια συγκράτηση της πτώσης του ΑΕΠ στηρίχθηκε στην κατανάλωση με τα επιδόματα που παρείχε η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας δανεικά, με αποτέλεσμα το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού στο -15% του ΑΕΠ δηλαδή -24,1 δις €.

Η δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία χρεώνει τις επόμενες γενιές με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ συνιστά την μοναδική διέξοδο από τον εφιάλτη των μνημονίων και της πανδημίας, που υποθηκεύουν την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ “ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ” ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 05/03/2021