Η Ελληνική Λύση ξανά έκτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις

Αυτό που έχει σημασία για ένα πολιτικό κόμμα στις δημοσκοπήσεις, πόσο μάλλον για ένα καινούργιο εκτός του καθιερωμένου, βρώμικου συστήματος, είναι η ανοδική τάση – όταν δηλαδή κάθε φορά αυξάνει τα ποσοστά του, σε σχέση με τις προηγούμενες. Επίσης η θέση του, όπου η Ελληνική Λύση κατακτά συνεχώς την έκτη, αφήνοντας πίσω της αρκετά από τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Τέλος, εάν οι «αντίπαλοι» του μιμούνται το πρόγραμμα και τις κινήσεις του – όπως η ΝΔ που το αντιγράφει σταθερά, ανακαλύπτοντας τον πρωτογενή τομέα και τις φιλικές σχέσεις προς τη Ρωσία, ως μία χώρα που δεν είναι λογικό να την τοποθετεί κανείς στο περιθώριο.

Στα πλαίσια αυτά, η νέα δημοσκόπηση της Pulse δίνει στην Ελληνική Λύση 2,5% από 2% σε προηγούμενη, καταγράφοντας την ανοδική της τάση και τη θέση της ως έκτο κόμμα – ενώ πρέπει να γνωρίζει κανείς πως τα περιθώρια στατιστικού λάθους στα νέα κόμματα είναι πολύ μεγάλα προς τα πάνω και μηδενικά προς τα κάτω. Αυτό σημαίνει πως στην πραγματικότητα η Ελληνική Λύση έχει ήδη τουλάχιστον πάνω από 5% εκλογικά ποσοστά, θυμίζοντας πως η πλέον αντικειμενική στο χώρο, η Public Issue, κατέγραψε 3% (πηγή).

Δεν είναι βέβαια καθόλου περίεργο που όλο και περισσότεροι Έλληνες στηρίζουν την Ελληνική Λύση – γεγονός που διαπιστώνεται από τις ομιλίες του αεικίνητου προέδρου της στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου οι αίθουσες που διεξάγονται, παρά το ότι είναι συνήθως μεγάλες, δεν φτάνουν για τους εκατοντάδες οπαδούς της που τις πλημμυρίζουν. Εκτός αυτού είναι το μοναδικό κόμμα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης (πηγή), καθώς επίσης με ικανότατα στελέχη που είναι σε θέση να το εφαρμόσουν την άλλη ημέρα το πρωί – ένα πρόγραμμα που συνεχώς βελτιώνεται όταν αλλάζουν οι συνθήκες, από το δωδεκαμελές πολιτικό του συμβούλιο και από την οικονομική του επιτροπή, με τους δέκα οικονομολόγους που τη στελεχώνουν.

Κυρίως όμως είναι ένα κόμμα έντιμο, κοινωνικό και πατριωτικό, με σταθερές αρχές που δεν αλλάζουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες – ενώ τοποθετεί πριν από όλα τους Έλληνες και την Ελλάδα, γνωρίζοντας πως η πατρίδα μας είναι μία από τις ομορφότερες, τις πλουσιότερες και πιο πολιτισμένες χώρες του πλανήτη, οπότε πρέπει να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει. Ειδικά όσον αφορά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, θεωρεί πως αφενός μεν είναι η αυτονόητη συνέπεια της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας από τις κυβερνήσεις των καταστροφικών μνημονίων, αφετέρου πως πρόκειται για εσχάτη προδοσία – η οποία πρέπει και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, ταυτόχρονα με την ακύρωση (λύση) της εγκληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προηγούμενο άρθροΠρόταση για τις Θέσεις της Ελλάδος απέναντι στην Αλβανία
Επόμενο άρθροΟ Υπ. Βουλευτής Ανατ. Αττικής Σταύρος Πετρόπουλος στην Ανάβυσσο, για την εορτή των Αγίων Θεοδώρων.