Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

wtd

Άρθρο του Τομεάρχη Τουρισμού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ κ. Σακκά Ιωάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα απασχολεί περίπου το 10% των κατοίκων της και είναι παράγοντας που ωθεί την οικονομία της χώρας μας.

Την φετινή χρονιά δυστυχώς ο τουρισμός καταστράφηκε από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID19 και την αδυναμία της κυβέρνησης με τους χειρισμούς που ακολούθησε. Θέσεις εργασίας χάθηκαν, συνάνθρωποί μας έμειναν άνεργοι, πολλές επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) έκλεισαν.

Στη δύσκολη αυτή φάση η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να στηρίξει οικονομικά τους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου που έχασαν τη δουλειά τους. Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να κατανοήσει, τη σοβαρότητα του θέματος, αλλά και να προχωρήσει στη χάραξη νέας στρατηγικής επαναπροσδιορισμού του τουριστικού μας προϊόντος, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επόμενη μέρα, αφού ο τουρισμός είναι πυλώνας δημιουργίας θέσεων εργασίας και σημαντικός για την οικονομία και όχι μόνο.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε στον τομέα αυτό και οφείλει να ξαναπάρει τη θέση που της αναλογεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Από τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, πολιτεία να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να εργαστούμε μεθοδικά για την επόμενη τουριστική περίοδο ώστε να ανακτήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα το χαμένο έδαφος.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επόμενο άρθροΜόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ παρούσα στη Λάρισα στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών