Η προσπάθεια διασυρμού της Ελληνικής Λύσης

Όταν η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία, αλλά και σε αναγνωσιμότητα στο διαδίκτυο ελληνική εφημερίδα επιλέγει τον πρόεδρο ενός νεοσύστατου κόμματος για να διασύρει, με έναν άθλιο χαρακτηρισμό ως τίτλο της που ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, πόσο μάλλον αμέσως μετά τη δημοσκόπηση του Βήματος που η ίδια αναδημοσίευσε δίνοντας στην Ελληνική Λύση ποσοστό 2,8% (γράφημα), τότε πρόκειται για μία κακεντρεχή πράξη – για μία πολιτική επίθεση με έναν τέτοιο όμως τρόπο που τεκμηριώνει την πολιτισμική κατάρρευση της Ελλάδας, ως συνέπεια της πολιτικής και οικονομικής που προηγήθηκαν.

Δυστυχώς, αντί τα ΜΜΕ να προσπαθήσουν με τη βοήθεια ευπρεπών, ιδίως δε αντικειμενικών κειμένων τους να εμποδίσουν την κατάρρευση, την επιδεινώνουν – τεκμηριώνοντας πως η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν τηρεί καν τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας, ενώ το πνευματικό της επίπεδο είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό του μέσου Έλληνα. Εκτός αυτού διατυπώνει αυθαίρετους χαρακτηρισμούς, όπως ακριβώς η κατ’ επίφαση αριστερή μας κυβέρνηση – η οποία κατηγόρησε το 70% των Ελλήνων που είναι αντίθετοι στο απίστευτο ξεπούλημα της Μακεδονίας χωρίς καμία απολύτως ωφέλεια ως ακροδεξιούς, φασίστες, πατριδοκάπηλους και ετερόκλητο όχλο.

Κατά την άποψη μας, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει προτού προβεί σε αυτήν την σπίλωση των 210.000 περίπου Ελλήνων που υποστηρίζουν την «Ελληνική Λύση», με κριτήριο το 2,8% της δημοσκόπησης (προφανώς είναι πολύ περισσότεροι, αφού πρόκειται για ένα καινούργιο κόμμα που συνήθως δεν εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις), να διαβάσει το πρόγραμμα του – το οποίο είναι αναρτημένο στη σελίδα του στο διαδίκτυο, αναλυμένο με κάθε λεπτομέρεια (πηγή). Εάν το έκανε, θα διαπίστωνε πως οι θέσεις του για όλα τα θέματα και ειδικά για τον κοινοβουλευτισμό στη σελίδα 198, μόνο ακροδεξιές δεν είναι – ενώ οι προτάσεις του στην Οικονομία τεκμηριώνουν πως ασφαλώς υπάρχει μέλλον και προοπτική για την Ελλάδα, αρκεί να εφαρμόσει τη σωστή οικονομική πολιτική, λαμβάνοντας τα απολύτως απαραίτητα μέτρα.

Εκτός αυτού η Ελληνική Λύση διαθέτει αξιόλογα και ικανά άτομα, σε πάρα πολλούς τομείς (οικονομολόγους, συνταγματολόγους, δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς κλπ.), καθώς επίσης πλήθος υποψηφίων και οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα – ενώ λειτουργεί (α) ένα πολιτικό συμβούλιο και (β) μία οικονομική επιτροπή με πλούσιο έργο συν αρκετά στελέχη, τις εργασίες των οποίων έχω την τιμή να συντονίζω από τη θέση του αντιπροέδρου.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πολύ σοβαρή προσπάθεια, η οποία δεν θα είχε δρομολογηθεί καθόλου εάν η Ελλάδα ήταν σε καλύτερη κατάσταση – ούτε βέβαια εάν η «Ελληνική Λύση» δεν είχε να προτείνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση. Από το τέλμα καλύτερα ή από τη χειρότερη μορφή χρεοκοπίας – την κυλιόμενη, στην οποία την έχουν καταδικάσει όλες οι κυβερνήσεις της μετά το 2010.

Το πρόβλημα τώρα με τα κακεντρεχή άρθρα των δημοσιογράφων, τη δουλειά των οποίων θεωρούμε πολύ σημαντική όταν εκπαιδεύουν και ενημερώνουν μία κοινωνία, χωρίς να χειραγωγούν και χωρίς να διασύρουν άδικα κανέναν, είναι οι οικογένειες των εκάστοτε «θυμάτων» τους – στις οποίες οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι προκαλούν εν γνώσει τους μεγάλα προβλήματα, επιδεικνύοντας μία απίστευτα κυνική αδιαφορία.

Εν προκειμένω, είμαστε σίγουροι πως με τον αείμνηστο εκδότη της εφημερίδας δεν θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο – αφού τηρούσε τους βασικούς κανόνες ενός εντύπου, ενώ δεν χρησιμοποιούσε ποτέ ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς, απλά και μόνο για να εντυπωσιάσει. Φαίνεται όμως πως αυτός ή αυτοί που τον διαδέχθηκαν, μάλλον ελλείψει ικανοτήτων, έχουν μία διαφορετική αντίληψη – η οποία θα βυθίσει ακόμη περισσότερο τη χώρα στο βούρκο, εάν παραμείνει ως έχει.

Ολοκληρώνοντας, φυσικά ένα κόμμα κατανοεί πως θα βρεθεί αντιμέτωπο με όλο και περισσότερες τέτοιες κακόβουλες επιθέσεις, όσο ανεβαίνει η δημοτικότητα του – ειδικά σε μία χώρα που βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα πολλά έντυπα και άλλα ΜΜΕ της να είναι εξαρτημένα όσον αφορά την επιβίωση τους από την πολιτική και οικονομική εξουσία, καθώς επίσης από την κυκλοφορία/τηλεθέαση  τους ακόμη και με τη χρήση αθέμιτων μέσων.

Εν τούτοις, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να επικρατήσουν στην Ελλάδα συνθήκες άγριας Δύσης – ούτε να καταρρεύσει ακόμη πιο πολύ το πολιτισμικό και πνευματικό της επίπεδο, οπότε να ακολουθήσει το χάος. Ευχόμαστε και ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβουν οι δημοσιογράφοι πως είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για να αποφευχθούν τα παραπάνω, μαζί με την υπόλοιπη πνευματική ηγεσία της χώρας – η οποία δυστυχώς έχει εξαφανισθεί, παρά το ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την έχει ανάγκη το Έθνος μας.

Υστερόγραφο: Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της «Ελληνικής Λύσης» πλησιάζουν τις 100.000, τα στελέχη και οι εθελοντές έχουν ξεπεράσει τους 500, είναι ήδη το 6ο κόμμα έχοντας ξεπεράσει τα τρία από τα κόμματα της Βουλής, ενώ εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά – τα οποία σε ορισμένες περιοχές υπερβαίνουν πια στο 10%. Φιλοδοξεί δε να δώσει ένα νέο ύφος και ήθος τόσο στην επικοινωνία, όσο και στην πολιτική, μακριά από τις κακές συνήθειες τις παρελθόντος – οι οποίες κατέστρεψαν μία από τις ομορφότερες και πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, με έναν μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία πολιτισμό, όπως είναι η Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΣτον Εορτασμό της Μονής του Οσίου Εφραίμ στην Πιερία ο Πολιτευτής Αν. Αττικής Απόστολος Μπαβέλας.
Επόμενο άρθροΟ Πολιτευτής Ανατ. Αττικής Σταύρος Πετρόπουλος, στον εορτασμό του Αγίου Βλασίου στο Μενίδι.