Σοφία Ασημακοπούλου – Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων 13/07/2020

Η ταυτότητα ενός Έθνους καθορίζεται από την παράδοσή του, την πολιτισμική του κληρονομιά, τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις του για το μέλλον. Οι λαθρανασκαφές και η κλοπή αρχαιοτήτων αυξάνονται επικίνδυνα. Οι λαθρομετανάστες έχουν κατακλείσει την χώρα μας δοκιμάζοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Ο πολιτισμός είναι ο κοινός μας τόπος και ο κοινός μας προορισμός. Γι’ αυτό η ύβρις που διεπράχθη μέσω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πρέπει να βρει όλους τους Έλληνες ενωμένους απέναντι σε αυτήν την ασύλληπτης εκτάσεως προσβολή.

Γιατί εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σας είχαμε πολλάκις προειδοποιήσει, ότι η απάθεια της ελληνικής πλευράς σε αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

ΑΚΡΟΠΟΛ-ΑΚΡΟΣ: Τα έχετε κοστολογήσει όλα αυτά ή αποφασίσατε να γράψετε μία Έκθεση Ιδεών για τους σκοπούς και να την φέρετε με την μορφή νομοσχεδίου για επεξεργασία στην παρούσα Επιτροπή; Επιπλέον, έχει γίνει καταγραφή των πραγματικών αναγκών και απαιτήσεων στον τομέα του Πολιτισμού;

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο όπου ουσιαστικά ο εκάστοτε Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφασίζει χωρίς να ρωτάει κανέναν.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών 13/07/2020
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 13/07/2020