Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 02/12/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 02/12/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Είναι εξοργιστικό ότι η Κυβέρνηση απαντάει μόνο στα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, της είναι ποιο εύκολο αφού εφαρμόζει αυτά που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να τον αντικρούσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

– Απορούμε γιατί επιδίωξε την εκλογή της η ΝΔ, όταν συνεχίζει την ιδία πολιτική (του ΣΥΡΙΖΑ), αυτή που στην ουσία επιβάλει η Τρόικα, όποιο κόμμα και αν κυβερνάει.

– Απλά για την νομή της εξουσίας; Δεν είναι ντροπή για τους ψηφοφόρους και τους βουλευτές της;

– Ελπίζουμε να λαμβάνει υπ’ όψιν τις παρατηρήσεις μας που έχουν στόχο να είναι εποικοδομητικές και όχι στείρες αντιπολίτευσης.

– Η Ελληνική Λύση είναι μία φιλελεύθερη κεντρώα πατριωτική παράταξη και όχι μια ακραία νεοφιλελεύθερη και εθνομηδενιστική όπως η Νέα Δημοκρατία.

– Σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ήταν σύμφωνος να συνεχιστεί. Πόσο μάλλον αφού δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στις άλλες χώρες τις Ευρώπης.

– Οι αντιρρήσεις μας έχουν να κάνουν με τη χρονική στιγμή που επιλέγεται για την δόμηση οικοπέδων κάτω των 4 στρεμμάτων.

– Οι Έλληνες λόγω των μνημονίων, της πανδημίας, των κλειδωμάτων και ούτε καθ έξης, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι δηλαδή, βιώνουν μια τεράστια πτώση των εισοδημάτων τους με καμία προοπτική βελτίωσης στο άμεσο μέλλον εάν συνεχιστεί η κακοδιαχείριση της οικονομίας.

– Σε σχέση με τους πυκνοκατοικημένους συχνά οικισμούς που προϋπάρχουν το 1923, γιατί δεν δίνετε καμία απάντηση στα ερωτήματα μας; Ποια είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης λόγω ότι δεν συμφωνεί;

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ε.Ε- ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 02/12/2020