Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 26/02/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 26/02/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Σχετικά με την εχεμύθεια των οργάνων της διοίκησης.

– Υποβλήθηκε το ερώτημα πόσοι έλεγχοι διενεργήθηκαν μέχρι τώρα κατά των ορκωτών λογιστών των αγροτικών συνεταιρισμών που χρεοκόπησαν και θεωρούνται από του μεγαλύτερους οφειλέτες του δημοσίου.

– Όταν ένας αγροτικός συνεταιρισμός δεν εγγραφεί στο μητρώο εντός μιας συγκεκριμένης προθεσμίας, να λύεται και να εκκαθαρίζεται.

– Θα πρέπει να γίνεται διαχειριστικός έλεγχος όλων των αγροτικών συνεταιρισμών που έχουν τεράστια χρέη και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

– Τα κέρδη των αγροτικών συνεταιρισμών πρέπει να διανέμονται στα μέλη.

– Ο σκοπός των αγροτικών συνεταιρισμών πρέπει να είναι η καθετοποίηση της παραγωγής και μέσω αυτής να δημιουργούνται κέρδη που θα μοιράζονται στα μέλη του συνεταιρισμού.

– Η τραγική εποπτεία του κράτους ήταν αυτή που κατέστρεψε τους αγρότες.

– Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 6, είναι μια επιβράβευση σε όλες τις παρανομίες αυθαίρετης δόμησης από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

– Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε τι θα επιδοτούμε στην Ελλάδα. Την αυθαιρεσία ή την νομιμότητα.

– Σε περίπτωση πτώχευσης αγροτικού συνεταιρισμού, θα πρέπει να διατάσσεται διαχειριστικός έλεγχος των 10 τελευταίων ετών.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια 26/02/2020
Επόμενο άρθροΘέμα: “Υγειονομική βόμβα στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων ο χώρος του βιολογικού καθαρισμού”