Βασίλης Βιλιάρδος – “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις”

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», επισήμανε τα εξής:

– Ότι σε σχέση με το προσχέδιο του νόμου που είχε τεθεί σε διαβούλευση, στο νομοσχέδιο που ήρθε για ψήφιση προστέθηκαν άρθρα από άλλα υπουργεία και οργανισμούς που στην ουσία είναι τροπολογίες για να διορθωθούν προηγούμενα λάθη και ελλείψεις της κυβέρνησης.

– Ότι έγιναν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο σε σχέση με το κείμενο της διαβούλευσης που ενδεχομένως να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε επιμέρους θέματα.

– Τον στόχο της κυβέρνησης για άνοδο της χώρας στον παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας με την παραχώρηση “γης και ύδωρ” σε επενδυτές και σε αφελληνισμένες τράπεζες από την κυβέρνηση εις βάρος των πολιτών.

– Την κατάργηση κανόνων και νόμων προστασίας των εργαζομένων, του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού πλούτου για την βελτίωση της θέσης ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση ξένων πολυεθνικών, κάτι που θα αποβεί εις βάρος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας.

– Την ανάγκη δημιουργίας ενός σχεδίου ανάπτυξης ειδικά για την Ελλάδα.

– Ότι με την πώληση των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων, το κράτος θα πάψει να έχει έσοδα από αυτές μέσω των μερισμάτων και το έλλειμμα αυτό θα αναπληρωθεί με νέους και περισσότερους φόρους.

– Ότι ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου επιδέχονται νομοτεχνικής βελτίωσης.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Προϋπολογισμός 2020: “Χωρίς Αναπτυξιακή Κατεύθυνση”
Επόμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια