Βασίλης Βιλιάρδος – Επίκαιρη επερώτηση 22/01/2021

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 22/01/2021, επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα: «Η Κυβέρνηση αδυνατεί ή δεν έχει τη βούληση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης των 73 συν 19,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη με παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, αλλά και ένα άμεσο πρόγραμμα ανάσχεσης της βαθιάς ύφεσης και των κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η Πορτογαλία, επίσης τουριστική χώρα, είχε πτώση του ΑΕΠ της κατά 13,9% το δεύτερο τρίμηνο, αλλά σχεδόν ισόποση ανάπτυξη στο τρίτο.

– Εμείς αποτύχαμε. Η Κυβέρνησή σας απέτυχε παταγωδώς. Κάνετε τα ίδια με το 2004-2009 που υπερχρεώσατε την Ελλάδα.

– Το ίδιο θα κάνετε και το 2021 που αναμένονται δεκάδες χιλιάδες «λουκέτα», ειδικά στην εστίαση. Όσο για τα μέτρα, αλήθεια, έχετε πει στους Έλληνες πως είναι με δανεικά και ότι θα τα πληρώσουν στο πολλαπλάσιο;

– Έχετε οδηγήσει την Ελλάδα σε έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό άνευ προηγουμένου. Αν δούμε δε την ύφεση της τάξης του 10%, τότε θα καταλάβουμε καλύτερα την καταστροφή που προκαλέσατε. Δεν είναι όμως «ζόμπι» μόνο πολλές επιχειρήσεις, ολόκληρη η χώρα είναι «ζόμπι».

– Ο σκοπός της επερώτησης του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ βέβαια όσον αφορά το ΑΦΜ, ήταν η συνεχιζόμενη προσπάθειά του τον τελευταίο καιρό να «ξεπλυθεί» από το έγκλημα του 2010 και από τα επόμενα.

– Δεν δρομολόγησε μόνο το πρώτο μνημόνιο, αλλά υπέγραψε και όλα τα επόμενα, ενώ συμμετείχε στο έγκλημα του PSI, με το οποίο υποθηκεύτηκε ολόκληρη η δημόσια περιουσία μας και παραδόθηκε αμαχητί η εθνική μας κυριαρχία.

– Είναι προκλητική και υποκριτική η σημερινή προσπάθειά του με πρόσχημα το ευρωπαϊκό σχέδιο που στην ουσία δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου την «τρόικα εσωτερικού», τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή χωρίς, δυστυχώς, να έχουν διδαχτεί τίποτα από τα λάθη τους.

– Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ γράφει πως σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ώριμη, σε αντίθεση με το 2010. Εξαιρώντας το ότι σήμερα είμαστε αποικία χρέους της Γερμανίας, την ωριμότητά της την είδαμε με τη Μακεδονία. Επίσης, είδαμε τις κυρώσεις που αρνήθηκε να επιβάλει στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η μία χώρα μπλόκαρε τις προμήθειες της άλλης, με τα εμβόλια που αγοράζει σήμερα παραπάνω η Γερμανία, μη σεβόμενη τις συμφωνίες και με τόσα πολλά άλλα.

– Πού βλέπει, το ΠΑΣΟΚ τους άφθονους πόρους; Όπως το 2010 με το «λεφτά υπάρχουν» που τελικά δεν υπήρχαν; Ακόμη συνεχίζει να κάνει τα ίδια;

– Ασφαλώς συμφωνούμε με την ανυπαρξία χρημάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι όμως που είναι διαχρονικό στην εποχή των μνημονίων. Καλό είναι βέβαια, να γνωρίζουμε πως όλα εκείνα τα ποσά που δαπανά η Κυβέρνηση για τα μέτρα του «covid» δεν είναι δικά της. Δεν προέρχονται δηλαδή από τα ταμεία του κράτους, αλλά πρόκειται για δανεικά, τα οποία θα κληθούμε να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο.

– Μας εξοργίζουν αυτές οι προσχηματικές επερωτήσεις, σκοπός των οποίων δεν είναι να ωφεληθεί η χώρα και οι πολίτες της, αλλά να εξυπηρετηθούν ιδιοτελή κομματικά συμφέροντα.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ”
Επόμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Διαρκής επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων 22/12/2020