Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 03/06/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 03/06/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Δευτερολογία: 09:49  Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Ακούσαμε με ικανοποίηση από βουλευτές της Κυβέρνησης πως συμφωνούν με την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μας μοντέλου, με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα, της μεταποίησης και της βιομηχανίας.

– Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της διατροφής των Ελλήνων, αφού μετά τον Σεπτέμβρη προβλέπονται μεγάλες ελλείψεις σε εγχώρια τρόφιμα.

– Προς ΝΔ: Θέλουμε να σας πείσουμε για το όσο το δυνατόν περισσότερο αυτάρκες εθνικό κράτος, με κοινωνικό πρόσωπο φυσικά, για το ότι η δημοκρατία δεν είναι συμβατή με τη σημερινή ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση ούτε με την πολυπολιτισμική αλλοιωμένη από τους παράνομους μετανάστες κοινωνία που προωθείτε.

– Ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχτηκε πως είχαμε δίκιο, όταν αναφέραμε ότι αποτελεί ένα είδος συρραφής τροπολογιών, με στόχο την επίλυση προβλημάτων, όχι για ένα αποτελεσματικό σχέδιο για τον πρωτογενή μας τομέα που πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν.

– Το νομοσχέδιο λύνει κάποια προβλήματα που υπάρχουν, χωρίς όμως να έχει την αναπτυξιακή διάσταση που θα έπρεπε για έναν τομέα που θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα πραγματικά στην έξοδο από την κρίση.

– Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο θέμα του νερού. Θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα στο μέλλον και στο θέμα της στήριξης αγροτών για την αγορά σπόρων. Αν δεν τους στηρίξουμε αυτή την εποχή, θα έχουμε μεγάλο διατροφικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 02/06/2020
Επόμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Επιτροπή παρακολούθησης αποφάσεων ευρωπαϊκού δικαστηρίου 03/06/2020