Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 02/06/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 02/06/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Ελπίζουμε πάντως να έχει γίνει κατανοητή η διαφορά μεταξύ αγροτικής παραγωγής και αγροτικού εισοδήματος, όπου το τελευταίο συμπεριλαμβάνει τις αγροτικές επιδοτήσεις και είναι σχεδόν διπλάσιο της παραγωγής.

– Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει τώρα είναι το θέμα της ύφεσης που ίσως υπερβεί το 10%, εάν δεν εξελιχθεί θετικά η τουριστική σεζόν, γεγονός που θα σήμαινε πτώση του ΑΕΠ μας, τουλάχιστον στα 170 δισεκατομμύρια.

– Δεν πρέπει να διενεργηθούν καθόλου νέες επενδύσεις στον τουρισμό, αλλά στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στη βιομηχανία μας, όπως είναι η αμυντική, χωρίς όμως να ξεπουληθούν οι ενεργειακές μας επιχειρήσεις που θα στηρίξουν αυτούς τους τομείς.

– Για κάθε ένα ευρώ που λαμβάνουν από την πώληση των προϊόντων τους οι αγρότες μας, τα 90 περίπου σεντς οδηγούνται εκτός της χώρας.

– Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές κερδοφόρων επενδύσεων και ανάπτυξης.

– Παρουσιαστήκαν οι προτάσεις μας για τη σημερινή κρίση και ιδιαίτερα για τον συγκεκριμένο τομέα.

– Το εμπορικό έλλειμμα δεν είναι θέμα μόνο των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας, αλλά κυρίως των εισαγωγών.

– Οι Υπουργοί Οικονομικών στην Ελλάδα ενεργούν συνήθως ως λογιστές και εισπράκτορες φόρων, όχι ως οικονομολόγοι. Το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις γενικότερα, που δεν κυβερνούν τη χώρα, αλλά συμπεριφέρονται ως διαχειριστές.

– Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τη γεωργία και γενικότερα τον πρωτογενή μας τομέα με την παραδοσιακή του μορφή, αφού πραγματοποιείται σήμερα κυριολεκτικά μία επανάσταση σε τεχνολογικό επίπεδο.

– Μόνο η αλήθεια μπορεί να κινητοποιήσει τους εξαιρετικά ικανούς πολίτες μας, τους Έλληνες, που πληρώνουν συνεχώς και πανάκριβα τον «λογαριασμό» των ανεπαρκών και χωρίς όραμα κυβερνήσεών τους.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Σ/Ν Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 02/06/2020
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 03/06/2020