Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 18/06/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής στις 18/06/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μαρόκου για τις Θαλάσσιες Μεταφορές». Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Πόσες τέτοιες συμβάσεις υπάρχουν ακόμη, πώς διαπραγματεύονται και πώς συνάπτονται, κυρίως όμως εάν αποτελούν μέρος μιας εθνικής γεωπολιτικής στρατηγικής, που πρέπει ασφαλώς να είναι διαχρονική και συμφωνημένη από όλα τα πολιτικά κόμματα;

– Η Ελλάδα δεν έχει εθνική εξωτερική πολιτική, οπότε απλά η κάθε κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένες δυνάμεις.

– Είμαστε εναντίον της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, υπέρ του εθνικού κράτους.

– Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία, γνωρίζοντας τον τρόπο. – Το Μαρόκο αποτελεί κομβικό σημείο για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, καθώς επίσης ναρκωτικών. – Ειδικά όσον αφορά τη ναυτιλία, δεν έχει σπουδαίο ναυτιλιακό τομέα. Εάν κάποιον εξυπηρετεί η σημερινή συνθήκη μάλλον είναι το Μαρόκο, μέσω της χρησιμοποίησης της ελληνικής ναυτιλίας.

– Η Σύμβαση αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην εμπορική ναυτιλία, όπου ουσιαστικά προωθείται η καλύτερη εξυπηρέτηση του Μαρόκου από την ελληνική ναυτιλία

– Θέσαμε μία σειρά από ερωτήματα σε πολλά άρθρα χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Ημιτελή Δημόσια έργα, διασκορπισμένα οικοδομικά υλικά και διάσπαρτες μικρές χωματερές εντός παραθαλάσσιων ημιαστικών ιστών”
Επόμενο άρθροΘέμα: “Καθυστερήσεις στα μέτρα πρόληψης έναντι ενδεχόμενου πυρκαγιάς στον Άγιο Ματθαίο των Χανίων”