Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 22/11/2019 επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Το έθνος μας, εάν συνεχιστεί αυτή η καταστροφική πολιτική, τόσο η οικονομική όσο και η γεωπολιτική, θα απειληθεί πολύ σοβαρά με αφανισμό.

– Η κυβέρνηση συνεχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας και θα επεκταθεί και στο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας μέσω των πλειστηριασμών.

– Η κυβέρνηση πιστεύει λανθασμένα στην προσφορά ενώ η ζήτηση είναι που διασώζει μια χώρα μετά από την ύφεση, με ανταγωνιστική φορολογία και δημόσιες επενδύσεις.

– Η Ε.Ε. οδηγείται σε ύφεση και έχει χαθεί η ανταγωνιστικότητα μας στην οικονομία.

– Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία ξένη επιχείρηση, ένας σύνδικος πτώχευσης των δανειστών.

– Τα χρηματιστηριακά παράγωγα ενέργειας είναι επικίνδυνα και θα φέρουν τη χρεοκοπία, όπως συνέβη στη Καλιφόρνια.

– Το κυβερνών κόμμα (και τα υπόλοιπα) προσπαθεί να διατηρήσει το χρεοκοπημένο πολίτικο σύστημα.

– Χρειάζεται μια νέα οργάνωση του κράτους βασισμένη σε 5 πυλώνες : 1) Ισχυρή εκτελεστική εξουσία, 2) ανεξάρτητη βουλή, 3) ανεξάρτητη και αυτοελεγχόμενη δικαιοσύνη, 4) ανεξάρτητη και ισχυρότατη τοπική αυτοδιοίκηση, 5) άμεση συμμετοχή των πολιτών στην εξουσία.

– Αντί για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων ανεξάρτητων αρχών, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση των υπαρχόντων δημοκρατικών θεσμών.

– Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προτείνουμε πραγματική αποκέντρωση της άσκησης της εξουσίας και εγκαθίδρυση της δημοκρατίας του δήμου και όχι απλά μία τυπική γραφειοκρατική αποκέντρωση. Επιπλέον τη θέσπιση πραγματικού τεκμηρίου αρμοδιότητας υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

– Η Ελληνική Λύση τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης του αναλογικού συστήματος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι επίσης υπέρ της θέσπισης τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, με αποφασιστικές όμως αρμοδιότητες.

– Η Ελληνική Λύση τάσσεται αντίθετη όσον αφορά τη ψήφο αλλοδαπών για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Απαιτήσεις Οργανισμού GEA με χρονικό βάθος 20ετίας
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “ΔΙΑΛΟΓΟ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ