ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΤΠΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η εμβάθυνση στην ήδη υπάρχουσα Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ισπανίας – Τουρκίας, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε σε ανώτατο επίπεδο, διαψεύδει όλους τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Τεκμηριώνει όμως για άλλη μια φορά την ανικανότητα και επικινδυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα ακόμα και έναντι υποτιθέμενων «εταίρων».

Συνιστά εθνική ταπείνωση το γεγονός ότι όταν ακόμη και οι ΗΠΑ, σύμμαχοι της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ακυρώνουν γιγαντιαία συμβόλαια πώλησης στρατιωτικού υλικού, χώρες της ΕΕ συνεχίζουν να εξοπλίζουν τον «διεθνή ταραξία». Ο οποίος μάλιστα απειλεί ευθέως την ευρωπαΐκή κυριαρχία!

Η επιλογή τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού εξωτερικών να μην απαιτήσουν την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας σε μία σειρά συνόδων, τους καθιστά προσωπικά υπεύθυνους για αυτή την τεράστια εθνική ήττα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 18/11/2021
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ