Πολυνομοσχέδιο… με διαδικασίες fast track και δυνατότητα επεξεργασίας μόνο λίγων ωρών για 160 άρθρα.
Γεμάτο μάλιστα από «φωτογραφικές» διατάξεις, για να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμείτε, για μία ακόμα φορά
Αν επιδεικνύατε την ίδια ταχύτητα στο να καλύψετε τις ελλείψεις στον πολύπαθο τομέα της υγείας, η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ δεν θα έφτανε σε οριακά επίπεδα.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές φώναζαν από την άνοιξη!
Το μειωμένο προσωπικό και η έλλειψη μέσων από κοινού με την απαιτητική νοσηλεία που επιβάλλει η συγκεκριμένη νόσος είναι οι βασικές αιτίες που πλέον οδηγούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν λόγο για υποβάθμιση της φροντίδας των ασθενών.
…Κι ενώ, ας μη γελιόμαστε, οι ελλείψεις σε αυτήν την πανδημική συγκυρία, ακόμη και σε νοσοκομεία των Αθηνών είναι άνευ προηγουμένου, εσείς παρατείνετε την ισχύ συμβάσεων ορισμένου χρόνου των γιατρών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και μιλάτε για απασχόληση ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία, με τα άρθρα 13 και 14, πιστεύοντας μάλλον ότι με τέτοιου είδους προσωρινά «μπαλώματα» και παρατάσεις επί παρατάσεων, θα λυθούν τα προβλήματα!
Κι όλα αυτά ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας.
Από την άλλη βέβαια, με το άρθρο 47, συστήνετε στον ΕΟΠΥΥ 4 θέσεις ειδικών συμβούλων και 1 θέση δημοσιογράφου για την κάλυψη των αναγκών του Διοικητή!
(;) Με μοναδικό κριτήριο;
Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής.
Και γιατί άλλωστε να υπάρχουν και άλλα προαπαιτούμενα, αφού προφανώς έχει ήδη αποφασιστεί ποιοι θα είναι και φυσικά οι αποδοχές τους θα αποφασιστούν με ΚΥΑ!
Πολύ πρωτότυπο!
Όμως οξύμωρο είναι και το γεγονός, και δεν γίνεται να μην το αναφέρουμε, ότι από την μία τα κρούσματα εμφανίζονται μειωμένα τις τελευταίες μέρες και από την άλλη βλέπουμε σε συγκεκριμένες περιοχές αυστηρότερο lockdown.
Τελικά τί ακριβώς γίνεται;
Δεν έφταναν όμως όλα τα παραπάνω, προχωράτε και σε επιχορήγηση, μέσω του άρθρου 66, του μεταφορικού κόστους των εκδοτικών επιχειρήσεων!
Το ύψος της;
Ανάλογο του συνολικού μεταφορικού κόστους του κάθε τριμήνου.
Μάλιστα.
Σας είχαμε τονίσει για το ζήτημα της επανένταξης πληγέντων από την πανδημία του κορωνοΐού σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, ότι ήταν πάρα πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα, που δινόταν μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους για την καταβολή της πρώτης δόσης!
Το παρατείνετε τώρα μέχρι 31.12.2020, με το άρθρο 82, πάλι όμως είναι εξαιρετικά σύντομο το διάστημα, δεδομένου ότι ακόμα βρισκόμαστε σε καραντίνα.
Ορίστε εξ αρχής την πρώτη δόση έξι μήνες μετά την λήξη της καραντίνας.
Ανάσα ζητούν αυτοί οι άνθρωποι, όχι μία ακόμα θηλιά στο λαιμό!
Και σίγουρα όχι κοροϊδία.
Βλέπουμε κι άλλες παρατάσεις μέσω του άρθρου 84, αυτή τη φορά της υπηρεσίας των Προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Αλίμονο!
Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύουμε ότι το σύστημα υγείας χρειάζεται μόνιμο προσωπικό, προσλήψεις, αναμόρφωση του μισθολογίου των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών και μια νέα δέσμη κινήτρων για τη στελέχωση των δομών του ΕΣΥ.
Το σύστημα υγείας στα νοσοκομεία, παρά την καραντίνα, εξακολουθεί να πιέζεται, στα όρια των δυνατοτήτων του.
Οι γιατροί – ήρωες που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή έχουν εξαντληθεί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Κι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.
Με παρατάσεις και πασαλείματα προσωρινού χαρακτήρα δεν λύνονται τα προβλήματα, ούτε γίνεται διαχείριση της πανδημίας.